Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΗ κατάργηση της βίζας στη Σερβία δεν ισχύει και για τους Αλβανούς του Κοσόβου
Πρόβλημα η έκδοση διαβατηρίων για τους πολίτες του Κοσόβου

Η κατάργηση της βίζας στη Σερβία δεν ισχύει και για τους Αλβανούς του Κοσόβου

Η θετική γνωμάτευση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες των χωρών των δυτικών Βαλκανίων έγινε δεκτή με […]

Η θετική γνωμάτευση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες των<...> χωρών των δυτικών Βαλκανίων έγινε δεκτή με ικανοποίηση στη Σερβία. Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η εκτίμηση που κυριαρχεί στο Βελιγράδι είναι ότι μέχρι το τέλος του 2009 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εντός της ΕΕ και από το επόμενο έτος οι πολίτες της Σερβίας θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στις χώρες της ζώνης του Σένγκεν.

Ένα από τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Σερβία είναι η έκδοση διαβατηρίων για τους πολίτες του Κοσόβου. Το γεγονός ότι πέντε χώρες – μέλη της ΕΕ δεν αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου απέτρεψε το ενδεχόμενο να τεθεί στη Σερβία όρος, που θα της απαγορεύει να εκδίδει διαβατήρια στους κατοίκους του Κοσόβου. Από την άλλη, οι σερβικές αρχές δεν μπορούν να αρνηθούν την έκδοση διαβατηρίων σε Κοσοβάρους αφού είναι, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα, πολίτες της Σερβίας.

Για την ώρα, σύμφωνα με τον Τύπο του Κοσόβου, οι Ευρωπαίοι έκαναν ανεπίσημα συστάσεις στο Βελιγράδι να μην ενθαρρύνει τους Αλβανούς να ζητήσουν σερβικά διαβατήρια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024