Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΤο Ευρώ επεκτείνεται και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το Ευρώ επεκτείνεται και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το Ευρώ θα χρησιμοποιηθεί και σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση που έχουν λάβει ορισμένες κυβερνήσεις. Συγκεκριμένα, τα γαλλόφωνα νησιά της Καραϊβικής, η Μαρτινίκα, η […]

Το Ευρώ θα χρησιμοποιηθεί και σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση που έχουν λάβει ορισμένες κυβερνήσεις<...>.

Συγκεκριμένα, τα γαλλόφωνα νησιά της Καραϊβικής, η Μαρτινίκα, η Γουαδελούπη, και η γαλλική Γουιάνα θα υιοθετήσουν την χρήση του Ευρώ από την 1η Ιανουαρίου του 2002.

Επίσης, οι περιοχές St. Pierre και Miquelon κοντά στον Καναδά, και η Mayotte στον Ινδικό Ωκεανό θα ξεκινήσουν την χρήση του Ευρώ, μόλις σταματήσει η κυκλοφορία του Γαλλικού Φράγκου. Όμως η Δανέζικες Αντίλλες και η Αρούμπα στην Καραϊβική θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα δικά τους νομίσματα. Ακόμα, επτά γαλλόφωνες χώρες της Αφρικής και τα νησιά Κομόρες ανακοίνωσαν ότι θα έχουν το δικό τους νόμισμα μέχρι να σταθεροποιηθεί το Ευρώ. Το Ανατολικό Τιμόρ, που μετά την ανεξαρτησία του υιοθέτησε το Πορτογαλικό Εσκούδο, θα χρησιμοποιεί επίσημα το Ευρώ, αλλά δεν θα κόβει νομίσματα. Αντίθετα, οι πορτογαλικές αποικίες στο Πράσινο Ακρωτήρι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το δικό τους νόμισμα.

Στην Ευρώπη, ο Άγιος Μαρίνος, το Μονακό, και η κρατίδιο του Βατικανού θα χρησιμοποιούν το Ευρώ και θα εκδίδουν δικά τους νομίσματα, ενώ ή Ανδόρα θα χρησιμοποιεί τα Ισπανικά και Γαλλικά νομίσματα Ευρώ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024