Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Κίνα ζητά άμεσα μέτρα για την επίσπευση των προθεσμιών έκδοσης βίζα στην Ελλάδα
Τουριστική πολιτική

Η Κίνα ζητά άμεσα μέτρα για την επίσπευση των προθεσμιών έκδοσης βίζα στην Ελλάδα

Συνάντηση της υπουργού Τουρισμού με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Xiao Junzheng.

Στις 31 Ιουλίου 2023, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση των κοινών διμερών δράσεων στον τομέα του τουρισμού.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η υλοποίηση της συμφωνίας τουριστικής συνεργασίας για τη χρονική περίοδο 2022-2024 και η ενεργή συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στην Πρωτοβουλία της Συνόδου Υψηλού Επιπέδου Κίνας-Χωρών Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης, για τον τομέα του τουρισμού.

Ειδική αναφορά έγινε στην αναθέρμανση της τουριστικής κίνησης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας, καθώς και στο αίτημα του Κινέζου πρέσβη για λήψη άμεσων μέτρων από την ελληνική πλευρά, για την επίσπευση των προθεσμιών έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (visa), προκειμένου να διευκολυνθεί η τουριστική ροή.

Στην συνάντηση αποφασίσθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στην επόμενη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κίνας και οι δυνατότητες περαιτέρω επέκτασης της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας – Πεκίνου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024