Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠολλά τα ρήγματα στο λιμάνι του Ρεθύμνου

Πολλά τα ρήγματα στο λιμάνι του Ρεθύμνου

Η εμφάνιση ενός αρκετά μεγάλου ρήγματος τα τελευταία χρόνια στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου, έφερε στο επίκεντρο των συζητήσεων όλων των τοπικών φορέων, τους κινδύνους, που μπορούν να γεννηθούν από […]

Η εμφάνιση ενός αρκετά μεγάλου ρήγματος τα τελευταία χρόνια στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου<...>, έφερε στο επίκεντρο των συζητήσεων όλων των τοπικών φορέων, τους κινδύνους, που μπορούν να γεννηθούν από την ύπαρξη ρηγμάτων στο λιμάνι, καθώς η ύπαρξη ανάλογων παλαιότερων ρηγμάτων έχει οδηγήσει στη διάβρωση πολλών υποδομών του λιμανιού.

Όπως δηλώνουν οι επαγγελματίες της περιοχής, σε τοπικά δημοσιεύματα, το συγκεκριμένο ρήγμα δίπλα στο κτίριο του παλιού Τελωνείου έχει εμφανιστεί τα τελευταία δύο χρόνια και επισημαίνουν ότι “όλο το λιμάνι, στο οποίο είναι δεμένες δεκάδες βάρκες και συγκεντρώνονται οι κύριες τουριστικές επιχειρήσεις της πόλης, είναι κούφιο. Το εν λόγω ρήγμα είναι το πιο εμφανές από τα δεκάδες που υπάρχουν στο σύνολο του ενετικού λιμανιού του Ρεθύμνου. Εμφανίστηκε πριν από δύο χρόνια και έκτοτε έγιναν μικροεπεμβάσεις. Ωστόσο, οι επαγγελματίες της περιοχής επισημαίνουν ότι καθημερινά παρατηρείται και μια μικρή υποχώρηση.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Βασίλης Λεντζάκης, καπετάνιος του τουριστικού πλοίου, σημείωσε ότι “η καθίζηση του λιμανιού έχει ξεκινήσει τα τελευταία 5 με 6 χρόνια, και ενώ η δημοτική Αρχή έχει δείξει ενδιαφέρον, εντούτοις το θέμα φαίνεται να έχει κολλήσει”.

Αξίζει να τονιστεί ότι το προηγούμενο διάστημα, τόσο ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Δημήτρης Αρχοντάκης όσο και στελέχη της Αρχαιολογίας επισκέφτηκαν το ενετικό λιμάνι στην προσπάθειά τους να προωθήσουν μία μελέτη ανάπλασής του. Για την ώρα, πάντως, εκπονείται μία μελέτη άμεσης επέμβασης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου εκτιμά ότι “ο κίνδυνος δεν είναι άμεσα ορατός, όμως οι συνέπειες μπορούν να είναι αρνητικές εάν το πρόβλημα αφεθεί στην τύχη του”, ενώ σημείωσε ότι “τα σημάδια διάβρωσης είναι ορατά σε όλο το ενετικό λιμάνι. Και φυσικά, κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος σε αυτή την κατάσταση, δεδομένου ότι το ενετικό λιμάνι είναι ο βασικός πόλος έλξης των τουριστών από τον Απρίλιο μέχρι και το Νοέμβριο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024