Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔεκάδες οι νεκροί και τραυματίες από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στην Ν.Α. Αίγυπτο

Δεκάδες οι νεκροί και τραυματίες από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στην Ν.Α. Αίγυπτο

Τουριστικό λεωφορείο, που μετέφερε 44 τουρίστες από το Χονγκ – Κονγκ, ανετράπη προχτές, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2006, στη Νοτιοανατολική Αίγυπτο,λόγω υπερβολικής ταχύτητας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 […]

Τουριστικό λεωφορείο, που μετέφερε 44 τουρίστες από το Χονγκ – Κονγκ, ανετράπη προχτές, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2006, στη Νοτιοανατολική Αίγυπτο,<...>λόγω υπερβολικής ταχύτητας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 επιβάτες και να τραυματιστούν οι υπόλοιποι, σύμφωνα με ανακοινώσεις των αιγυπτιακών αρχών.

Η κατάσταση των 23 τραυματιών, χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς, σταθερή, καθώς φέρουν ελάχιστα κατάγματα, ενώ η κατάσταση των υπολοίπων χαρακτηρίζεται κρίσιμη, με 4 από τους τραυματίες να νοσηλεύονται στην εντατική.

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από το θέρετρο Hurghada της Ερυθράς Θάλασσας και κατευθυνόταν νότια προς την πόλη Luxor, ενώ τη στιγμή του ατυχήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, έπνεαν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι.

Τέλος, σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό δυστύχημα που σημειώνεται με θύματα τουρίστες αυτό το μήνα, καθώς στις 10 Ιανουαρίου έξι Αυστραλοί σκοτώθηκαν και 26 τραυματίσθηκαν όταν το λεωφορείο τους ανατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην Αλεξάνδρεια. Πάντως, τα τροχαία ατυχήματα στην Αίγυπτο είναι συχνά, εξαιτίας της κακής κατάστασης των δρόμων και του μη περιορισμού των ορίων ταχύτητας, με αποτέλεσμα πολλές φορές, μεταξύ των θυμάτων, να είναι και αρκετοί τουρίστες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024