Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ ABTA προετοιμάζεται για το συνέδριο του Νοεμβρίου στην Λισσαβόνα

Η ABTA προετοιμάζεται για το συνέδριο του Νοεμβρίου στην Λισσαβόνα

Σε αγωνιώδη προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων ταξιδιωτικών πρακτόρων που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο της που θα πραγματοποιηθεί στην Λισσαβόνα μεταξύ 2-5 Νοεμβρίου, έχει επιδοθεί η ABTA, (Association of British Travel Agents). […]

Σε αγωνιώδη προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων ταξιδιωτικών πρακτόρων που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο της που θα πραγματοποιηθεί στην Λισσαβόνα<...> μεταξύ 2-5 Νοεμβρίου, έχει επιδοθεί η ABTA<.>, (Association of British Travel Agents).

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Travel Weekly η κίνηση αυτή της ABTA προκύπτει από τα αρνητικά νούμερα του περσινού της συνεδρίου στη Κω. Στόχος της ΑΒΤΑ είναι να προσελκύσει 2000 συνέδρους στην Πορτογαλία, ελπίζοντας ότι ο αριθμός των ταξιδιωτικών πρακτόρων θα κυμανθεί μεταξύ 600-700. Για το σκοπό αυτό ο Keith Betton εκπρόσωπος των οργανωτών του συνεδρίου αναφέρει ότι οι tour operators που θα φέρουν από 50 και πάνω ταξιδιωτικούς πράκτορες – λιανοπωλητές τους, θα πληρώσουν εγγραφή 85 λίρες Αγγλίας ανά άτομο αντί της κανονικής τιμής των 185 λιρών.

Πέρσι ο Thomson, σύμφωνα με τον κ. Betton, ήταν χορηγός για 100 πράκτορες. Με την μείωση του κόστους εγγραφής κατά 100 λίρες ελπίζουμε ότι θα ενθαρρύνουμε και άλλους να ακολουθήσουν. Ήδη ο Thomson ενδιαφέρεται να επαναλάβει την περσινή του κίνηση, ενώ ο First Choice και ο JMC αναμένεται να ακολουθήσουν.

Ο πρόεδρος της ABTA κ. Stephen Bath ανέφερε ότι είναι κρίσιμο να συγκεντρωθούν όσο περισσότεροι πράκτορες γίνεται στην Λισσαβόνα. 'Αν και το συνέδριο της ΑΒΤΑ είναι κλαδικό γεγονός, οι πράκτορες είναι αυτοί που πουλούν τα προϊόντα,' αναφέρει χαρακτηριστικά. 'Εάν δεν μαζέψεις πράκτορες δεν μαζεύεις tour operators, και αν δεν μαζέψεις tour operators δεν μαζεύεις ξενοδόχους.'

Ο κ. Bath παραδέχθηκε ότι οι πληθώρα διεθνών συνεδρίων που απευθύνονται στους τουριστικούς πράκτορες δυσκολεύουν την προσπάθεια προσέλκυσης τους στο συνέδριο της ΑΒΤΑ. 'Τα κλαδικά συνέδρια μεγαλώνουν όλο και περισσότερο και μας δυσκολεύουν να βρούμε ομιλητές που δεν έχουμε ξανακούσει', αναφέρει. 'Οι πράκτορες αισθάνονται ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος και στο χρόνο που απαιτείται για να συμμετάσχουν σε ακόμα ένα συνέδριο, και για αυτό είναι ανάγκη να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα πιο μπροστά. Πιστεύω ότι ήδη έχουμε κάνει δύο βήματα πιο μπροστά προς την επίτευξη του στόχου μας σε σχέση με το συνέδριο της Κω'.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024