Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚινδύνους για τον βουλγαρικό τουρισμό απαριθμεί ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Συνδέσμου Εναλλακτικού Τουρισμού

Κινδύνους για τον βουλγαρικό τουρισμό απαριθμεί ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Συνδέσμου Εναλλακτικού Τουρισμού

Κινδύνους, τόσο εξωτερικούς, όσο και εσωτερικούς, που απειλούν την ανταγωνιστικότητα του βουλγαρικού τουρισμούαπαρίθμησε ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Συνδέσμου Εναλλακτικού Τουρισμού (ΒΑΑΤ), κ. Λιούμπομιρ Ποπγιορντάνοφ, στα πλαίσια συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο […]

Κινδύνους, τόσο εξωτερικούς, όσο και εσωτερικούς, που απειλούν την ανταγωνιστικότητα του βουλγαρικού τουρισμού<...>απαρίθμησε ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Συνδέσμου Εναλλακτικού Τουρισμού (ΒΑΑΤ), κ. Λιούμπομιρ Ποπγιορντάνοφ, στα πλαίσια συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Μπλαγκόεβγκραντ, κατόπιν πρωτοβουλίας της αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βουλγαρία, με αφορμή την προσεχή ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Όπως ανέφεραν αναλυτές και παράγοντες του τουριστικού κλάδου, η διαρκώς ανοδική `καμπύλη` της τουριστικής κίνησης δεν πρέπει να κάνει τις αρμόδιες αρχές να εφησυχάζουν, καθώς όπως ανέφερε και ο κ. Ποπγιορντάνοφ, η ανταγωνιστικότητα του βουλγαρικού τουρισμού θα μπει σε δοκιμασία, αν η Ελλάδα και η Τουρκία αποφασίσουν να υποστηρίξουν μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην ενδοχώρα τους και όχι μόνο κατά μήκος των ακτών τους.

Ωστόσο, οι κίνδυνοι για τον βουλγαρικό τουρισμό δεν προέρχονται μόνο από το εξωτερικό, αφού απειλή, όπως αναφέρθηκε από τους ειδικούς, αποτελούν και οι παθογένειες της εσωτερικής αγοράς: η ανεξέλεγκτη δόμηση και η αστικοποίηση του τοπίου, ο υπερπληθυσμός σε περιοχές με πολιτιστικά μνημεία και η εξάντληση των φυσικών πόρων, η `φτωχή` τουριστική στρατηγική και η ακατάλληλη διαχείριση των `ατού` της χώρας, παράγοντες που μπορούν σταδιακά να προκαλέσουν ζημία στον τουρισμό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024