Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜεγάλες οι προσδοκίες της Κροατικής Κυβέρνησης από τον τουρισμό

Μεγάλες οι προσδοκίες της Κροατικής Κυβέρνησης από τον τουρισμό

Περισσότερους από 10 εκατ. τουρίστες περιμένει η Κυβέρνηση της Κροατίας στα επόμενα χρόνια, καθώς την προηγούμενη χρονιάεπισκέφτηκαν τη χώρα περισσότεροι από 8 εκατ. τουρίστες, χάρη κυρίως στην προσπάθεια του ιδιωτικού […]

Περισσότερους από 10 εκατ. τουρίστες περιμένει η Κυβέρνηση της Κροατίας στα επόμενα χρόνια, καθώς την προηγούμενη χρονιά<...>επισκέφτηκαν τη χώρα περισσότεροι από 8 εκατ. τουρίστες, χάρη κυρίως στην προσπάθεια του ιδιωτικού τομέα για αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών.

Ξενοδοχεία

Συνολικά, το ύψος των επενδύσεων για εκσυγχρονισμό και ανακαίνιση των ξενοδοχειακών μονάδων, που πραγματοποιήθηκαν πέρσι από φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ανήλθε πέρσι στα 400 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα πολλά νέα μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, κάμπινγκ και εστιατόρια. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα κρατικά ξενοδοχεία προχώρησαν σε ανακαινίσεις, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις διεθνείς απαιτήσεις της αγοράς.

Αεροδρόμια

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει οικονομική υποστήριξη στην κατασκευή 6 νέων αεροδρομίων, με διαδρόμους μήκους 800 μ., και με παράλληλη δυνατότητα πραγματοποίησης κοντινών πτήσεων για τους εργαζόμενους στους χώρους των αεροδρομίων και για λόγους ανάγκης.

Αεροπορικές εταιρίες

Η Κροατία πρόσφατα απέκτησε δύο νέες αεροπορικές εταιρίες. Η Sun Adria Airlines, που έχει την έδρα της στην Κροατική πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, εκτελεί πτήσεις σε αρκετούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, χρησιμοποιώντας δύο αεροσκάφη, τύπου Fokker 100, στο στόλο του. Η Dubrovnik Airline, που έχει την βάση της στη πόλη Dubrovnik και ανήκει στη Croatian Atlantic Shipping Company και τη Dubrovnik Airport Authority, εκτελεί τακτικές πτήσεις και καλοκαιρινές πτήσεις τσάρτερ, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη, τύπου MD-83s. Ενώ, μια τρίτη αεροπορική εταιρία, ονόματι European Coastal Airlines, αναμένεται να δημιουργηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Αυτοκινητόδρομοι

Ο Αυτοκινητόδρομος, 380 χλμ. μεταξύ της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ και της πόλης Split, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα της χώρας, άνοιξε στις 29 Ιουνίου 2005. Ενώ, εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα και στον αυτοκινητόδρομο της πόλης Dubrovnik.

Γενικά, αξίζει να τονιστεί πως η Κροατία είναι μια ανεξάρτητη, σχετικά μικρή και πρώην κομμουνιστική χώρα με έκταση 56.500 τ. χλμ. και 4,49 εκατ. κατοίκους. Η Κροατία βρίσκεται στην Βορειανατολική Ευρώπη και βρέχεται από την Αδριατική Θάλασσα. Ο τουρισμός συνεισφέρει κατά 20% στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Κροατίας συνθέτουν τα ψαροχώρια και οι παλιές, μεσαιωνικού τύπου, πόλεις της με τη μοναδική αρχιτεκτονική τους δομή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024