Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜεσογειακή συμμαχία για τον τουρισμό μέσω Intereg III

Μεσογειακή συμμαχία για τον τουρισμό μέσω Intereg III

Η εξάλειψη της εποχικότητας αλλά και της μαζικότητας του τουρισμού, καθώς και η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος μέσω της ανάπτυξης πολιτικών παρεμβάσεωνσε διεθνές επίπεδο αποτελούν τους κύριους στόχους του προγράμματος […]

Η εξάλειψη της εποχικότητας αλλά και της μαζικότητας του τουρισμού, καθώς και η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος μέσω της ανάπτυξης πολιτικών παρεμβάσεων<...>σε διεθνές επίπεδο αποτελούν τους κύριους στόχους του προγράμματος `Μεσογειακή Συμμαχία για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού τουρισμού`. Ειδικότερα με το έργο αυτό διευρύνονται οι μέθοδοι για τον συνδυασμό των διαφόρων κατηγοριών επαγγελματικού τουρισμού με άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο πολιτιστικός, αθλητικός, ναυτικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Intereg III, ενώ εστιάζει πρωταρχικά στον επαγγελματικό τουρισμό, που αντιπροσωπεύει μία ταχέως αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού. Παράλληλα, σημαντική ώθηση αναμένεται να δοθεί στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση στον τουρισμό ή δημιουργία δικτύων για την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας και η βελτίωση των ικανοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Το νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε πρόσφατα κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή της νομαρχίας στο πρόγραμμα μαζί με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο (ΔΙΠΕΚ) από πλευράς Θεσσαλονίκης. Το ύψος του συνολικού προϋπολογισμού της πρότασης ανέρχεται σε 2,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης ανέρχεται σε 900 χιλ. ευρώ, που χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 25% από εθνική συμμετοχή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024