Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝέα τραγωδία στην Υεμένη με στόχο Ισπανούς τουρίστες
Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας

Νέα τραγωδία στην Υεμένη με στόχο Ισπανούς τουρίστες

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εισήλθε χτες σε αρχαιολογικό χώρο της επαρχίας Μαρέμπ στην Υεμένη και εμβόλισε αυτοκινητοπομπή Ισπανών τουριστών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 7 από τους […]

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εισήλθε χτες σε αρχαιολογικό χώρο της επαρχίας Μαρέμπ στην Υεμένη και εμβόλισε αυτοκινητοπομπή Ισπανών τουριστών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 7 από τους 13 τουρίστες και<...>οι δύο οδηγοί, ενώ αρκετοί είναι και οι τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω και από αυτή την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κρύβονται μέλη της Αλ Κάιντα, αφού η οργάνωση λίγες ώρες νωρίτερα είχε ζητήσει από τις αρχές της χώρας την απελευθέρωση φυλακισμένων μαχητών, προειδοποιώντας παράλληλα για μελλοντικές τρομοκρατικές ενέργειες, χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες.

Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιγέλ `Ανχελ Μορατίνος, σε δηλώσεις του καταδίκασε το γεγονός και ανακοίνωσε πως για τον επαναπατρισμό των θυμάτων θα απογειωθεί ισπανικό αεροσκάφος, στο οποίο μάλιστα θα επιβαίνουν και δύο μέλη της Κυβέρνησης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024