Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΤα σκήπτρα του τουρισμού συνεδρίων της Ευρώπης κρατά η Μαδρίτη
Προορισμοί

Τα σκήπτρα του τουρισμού συνεδρίων της Ευρώπης κρατά η Μαδρίτη

Η Μαδρίτη κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου προορισμού για τουρισμό συνεδρίων στην Ευρώπη για έβδομη συνεχή χρονιά, με τον τουρισμό συνεδρίων να ενισχύει οικονομικά την πόλη κατά 2,3 δις ευρώ το 2023.

Η Μαδρίτη επιβεβαιώνεται ως κορυφαίος προορισμός για τουρισμό συνεδρίων στην Ευρώπη, καταγράφοντας οικονομικό αντίκτυπο πάνω από 2,3 δις ευρώ για το 2023, αριθμός που αντιπροσωπεύει αύξηση 35,6% σε σύγκριση με το 2022 και 19,8% σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων Braintrust. Αυτή η ανάπτυξη αντανακλά την πλήρη ανάκαμψη του κλάδου από τις προκλήσεις της πανδημίας, ξεπερνώντας τα επίπεδα της προ πανδημικής εποχής.

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας φιλοξένησε περισσότερα από 53.560 επαγγελματικά συνέδρια με πάνω από 2,6 εκατομμύρια συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, ενισχύοντας την οικονομική και τουριστική της ελκυστικότητα. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι, η μέση δαπάνη που κατέγραψε ο διεθνής σύνεδρος (1.598 ευρώ), είναι διπλάσια από αυτή του μέσο ταξιδιώτη της χώρας (775 ευρώ). Η διάκριση από τα World Travel Awards ως κορυφαίος προορισμός για συναντήσεις και συνέδρια στην Ευρώπη για έβδομη φορά συνεχιζόμενα, καθώς και η υποψηφιότητά της για τον παγκόσμιο τίτλο, αποτελούν έναν σημαντικό επιστέγασμα της συνεχούς προσπάθειας και συνεργασίας των τοπικών αρχών και των φορέων του τουρισμού. Η Μαδρίτη προγραμματίζει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία στον τομέα του τουρισμού συνεδρίων το 2024, εστιάζοντας σε κρίσιμες αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα.

Ενώ η Μαδρίτη ετοιμάζεται να εορτάσει τα 40 χρόνια του Madrid Convention Bureau, αναγνωρίζεται όχι μόνο για την εξαιρετική της ικανότητα να φιλοξενεί μεγάλα συνέδρια και εκδηλώσεις, αλλά και για την πρωτοποριακή της προσέγγιση στη βιωσιμότητα και την κοινωνική ευθύνη. Η ενσωμάτωση του Παγκόσμιου Δείκτη Βιωσιμότητας Προορισμών στη στρατηγική της υπογραμμίζει τη δέσμευση της πόλης για την προώθηση ενός πιο βιώσιμου και υπεύθυνου τουριστικού μοντέλου.

Η ανάδειξη της Μαδρίτης σε ηγέτη του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου τουρισμού συνεδρίων δεν είναι μόνο ένα επίτευγμα που προσδίδει διεθνές κύρος στην πόλη, αλλά επίσης ενισχύει και την οικονομία της περιοχής, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και προσελκύοντας διεθνείς επενδύσεις. Ο τουρισμός συνεδρίων λειτουργεί ως καταλύτης για την ανάπτυξη άλλων τομέων της τοπικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων της φιλοξενίας, της εστίασης, των μεταφορών και του πολιτισμού.

Η στρατηγική προσέγγιση για το 2024 περιλαμβάνει, επίσης, την προσοχή σε καινοτόμες τεχνολογίες και ψηφιακές λύσεις που θα επιτρέψουν στη Μαδρίτη να προσφέρει μια ακόμη πιο προσαρμοσμένη και άνετη εμπειρία στους επαγγελματίες που την επισκέπτονται. Η ενίσχυση των συνεργασιών με κρίσιμες αγορές, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα, ανοίγει νέους διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας, ενώ παράλληλα επιδιώκεται η ενίσχυση των υφιστάμενων σχέσεων με τους παραδοσιακούς ευρωπαϊκούς εταίρους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024