Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΟ Δήμος της Σεβίλλης σκέφτεται να χρεώνει την επίσκεψη στη δημοφιλή Plaza de España
Προορισμός

Ο Δήμος της Σεβίλλης σκέφτεται να χρεώνει την επίσκεψη στη δημοφιλή Plaza de España

Plaza de España
Plaza de España, Σεβίλλη.

Η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει μια αυξανόμενη τάση παγκοσμίως για την επιβολή χρεώσεων στην πρόσβαση σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ως μέσο διαχείρισης του πλήθους και διατήρησης των πολιτιστικών κληρονομιών.

Οι τουρίστες που σκοπεύουν να επισκεφθούν τη Σεβίλλη στη νότια Ισπανία μπορεί σύντομα να βρεθούν αντιμέτωποι με την ανάγκη αγοράς εισιτηρίου για την επίσκεψη στην εντυπωσιακή και μεγάλη πλατεία Plaza de España, σύμφωνα με ανακοινώσεις από τις τοπικές αρχές. Αυτό το μέτρο προτείνεται με στόχο τη ρύθμιση του μεγάλου αριθμού τουριστών που επισκέπτονται αυτόν τον δημόσιο ανοιχτό χώρο.

“Έχουμε σχεδιάσει την περίφραξη της Plaza de España και την επιβολή εισιτηρίου εισόδου στους τουρίστες για τη χρηματοδότηση της συντήρησης και εξασφάλιση της ασφάλειάς της”, δήλωσε ο δήμαρχος José Luis Sanz σε ανάρτησης στο Χ, συνοδεύοντάς την με ένα βίντεο που αποκαλύπτει φθορές, όπως ξεκολλημένα πλακάκια, κατεστραμμένες προσόψεις και παρεμβάσεις από μικροπωλητές σε διάφορα σημεία.

“Σας προσκαλώ να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο: έτσι είναι η Plaza de España αυτήν τη στιγμή. Μου αρέσει η συζήτηση, αλλά χωρίς δημαγωγία.. Τίποτα δεν πρόκειται να κλείσει ή να ιδιωτικοποιηθεί: θα χρεώνουμε μόνο ένα τέλος στους τουρίστες, όπως γίνεται στις περισσότερες πόλεις του κόσμου. Οι κάτοικοι της Σεβίλλης στην πόλη και την επαρχία θα συνεχίσουν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Μόνο με τον προϋπολογισμό του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την κληρονομιά μας, ούτε να εγγυηθούμε την ασφάλεια του μνημείου. Θέλω η Plaza de España να είναι το μεγάλο κέντρο της γιορτής και να είναι σε τέλεια κατάσταση”, τονίζει ο δήμαρχος της πόλης.

Η Plaza de España αποτελεί μέρος ενός αρχιτεκτονικού συνόλου που κατασκευάστηκε το 1929 για την Ιβηροαμερικανική Έκθεση, σκοπός του οποίου ήταν να αντικατοπτρίζει τον ισπανικό πολιτισμό μέσα από την αρχιτεκτονική και τις διακοσμητικές πλακοστρώσεις της.

Η πλατεία αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες ανά τον κόσμο καθημερινά, είτε με περιηγητικές άμαξες είτε με τα πόδια και αποτελεί κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων στη Σεβίλλη, φιλοξενώντας συναυλίες, εκθέσεις και άλλα εκδηλώσεις.

Η πρόταση για την επιβολή εισιτηρίου εισόδου αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού και της φιλοξενίας, καθώς οι επιπτώσεις στην επισκεψιμότητα και τη γενικότερη τουριστική εμπειρία στη Σεβίλλη θα πρέπει να αξιολογηθούν προσεκτικά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024