Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΠοια χώρα απειλεί να πάρει τα σκήπτρα από τη Γαλλία ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός του κόσμου;
Διεθνείς αφίξεις

Ποια χώρα απειλεί να πάρει τα σκήπτρα από τη Γαλλία ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός του κόσμου;

Paris

Σκληρή μάχη για την πρώτη θέση στην κατάταξη των παγκόσμιων διεθνών αφίξεων.

Χαρακτηρισμένη από το κλείσιμο των συνόρων και τους περιορισμούς, η πανδημία έχει προκαλέσει μια βαθιά και άνευ προηγουμένου κρίση στον τουριστικό τομέα. Αλλά ο κλάδος έχει αποδειχθεί πολύ ανθεκτικός, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Ο τουρισμός όμως της Γαλλίας έχει να αντιμετωπίσει και την κρίση με την αύξηση των κοριών που κάνει πολλούς σκεπτικούς για μια επίσκεψη στο Παρίσι. Θυμίζουμε ότι η Γαλλία παραδοσιακά και για πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται στην πρώτη θέση των διεθνών αφίξεων με πάνω από 70 εκατ. τουρίστες το χρόνο, εδώ και 20 χρόνια.

Η Ισπανία αναμένεται να υποδεχθεί φέτος 85 εκατ. ξένους επισκέπτες, ανέφερε ο ισπανικός Τύπος τον Ιούλιο. Δηλαδή 2 εκατομμύρια περισσότερα από το 2019, ένα έτος πριν από την κρίση. Μια επίδοση σε μια εποχή που ο πληθωρισμός προκαλεί αύξηση του κόστους των ταξιδιωτικών υπηρεσιών και των καταναλωτικών αγαθών, οδηγώντας σε νέες δημοσιονομικές αποφάσεις. Τον Αύγουστο υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν την Ισπανία να δέχεται συνολικά 86,5 εκατ. ξένους τουρίστες το 2023.

Port_de_Marseille

Μασσαλία.

Κατά τους πρώτους εννέα μήνες, η Ισπανία κατέγραψε 66,5 εκατομμύρια ξένους τουρίστες, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (-0,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019). Μόνο οι Βαλεαρίδες Νήσοι και η Καταλονία αντιπροσωπεύουν το 44% των αφίξεων.

Η πρόβλεψη για τη Γαλλία όμως θέλει τη χώρα να λαμβάνει 80 εκατ. ξένους τουρίστες για το 2023, νούμερο που δε θα μπορεί να την κρατήσει στην πρώτη θέση.

Το γραφείο της υπουργού Τουρισμού της Γαλλίας Olivia Grégoire έστειλε τις εκτιμήσεις του για το τρέχον έτος μαζί με τον σχολιασμό: “Λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις του καλοκαιριού και τις προοπτικές, μπορούμε να ελπίζουμε από την άποψη της διεθνούς προσέλευσης να ξεπεράσουμε, για ολόκληρο το 2023, σε έσοδα, τα στοιχεία για το 2022. Τα έσοδα θα κυμανθούν μεταξύ 64 και 67 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε σύγκριση με 58 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022”. Ιστορικά, η Γαλλία κατέχει την 3η θέση στον κόσμο όσον αφορά στα διεθνή έσοδα από τον τουρισμό.

Και το γραφείο της Olivia Grégoire προσθέτει ότι η Γαλλία σκοπεύει επίσης “να φτάσει μεταξύ 78 και 82 εκατ. διεθνείς αφίξεις, έναντι 90 εκατομμυρίων το 2019”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024