Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι Βρετανοί TOs κατηγορούν την κυβέρνησή τους για "κινδυνολογία" εις βάρος της Ελλάδας
AITO: Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών μεταχειρίζεται την Ελλάδα ως "εμπόλεμη ζώνη"

Οι Βρετανοί TOs κατηγορούν την κυβέρνησή τους για "κινδυνολογία" εις βάρος της Ελλάδας

Ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Τour Operators (AITO) στηλίτευσε παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν από τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών William Hague σχετικά με την κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα, ως κινδυνολογία και μη ρεαλιστικές.

Ο AITO (Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Τour Operators) δήλωσε ότι τα μέλη του αναστατώθηκαν από μια προειδοποίηση προς τους τουρίστες από το Ην. Βασίλειο, που ανακοινώθηκε από τον υπουργό William Hague σε εκπομπή του BBC την περασμένη Κυριακή, καθώς από ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών μεταχειρίζεται την Ελλάδα ως “εμπόλεμη ζώνη”.

Ο πρόεδρος του AITO, Derek Moore, δήλωσε ότι τα μέλη του συνδέσμου δεν ανέφεραν κανένα πρόβλημα εκτός από δύο “πολύ μικρές, περιοχές” γύρω από την Πλατεία Συντάγματος, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην Αθήνα, και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

“Αυτό δεν είναι κάτι νέο – είναι ακριβώς η ίδια κατάσταση τα τελευταία τρία χρόνια. Το να λέμε ότι η ακεραιότητα των Βρετανών μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο εάν η πολιτική αναταραχή στη χώρα επιδεινωθεί, είναι, το λιγότερο, κινδυνολογία και απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Πολύ λίγοι τουρίστες πετούν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Το να υποστηρίζεται ότι οι Βρετανοί που ζουν στην Ελλάδα ή την επισκέπτονται  για διακοπές είναι πιθανό να χρειαστούν σχέδιο εκκένωσης έκτακτης ανάγκης από τη χώρα είναι, ειλικρινά, γελοίες.

Οι ταραχές στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ το περασμένο καλοκαίρι ήταν σε “πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από ό,τι στην Ελλάδα”, πρόσθεσε και παρόλα αυτά δεν υπήρξε καμία συμβουλή στον κόσμο να μην επισκέπτεται τις περιοχές αυτές.

Επίσης, αίτημα του υπουργού Εξωτερικών προς τους Βρετανούς, για να καταγραφούν στο Βρετανικό Προξενείο στην Ελλάδα σε περίπτωση που η χώρα πτωχεύσει, χαρακτηρίστηκε ανεύθυνο από τον Moore. “Ο υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει, νομίζω, να μετριάσει τις συμβουλές του και να εκδώσει μια άμεση δήλωση, που θα αποσαφηνίζει την κατάσταση. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους Βρετανούς τουρίστες που ταξιδεύουν με ναυλωμένες πτήσεις απευθείας στα θέρετρα των ελληνικών νησιών και στην ελληνική ηπειρωτική χώρα, και δε θα βρεθεί κοντά στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη”.

Ο AITO κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να ενθαρρύνει τους επισκέπτες προς την Ελλάδα, για να βοηθήσει τους Έλληνες. Ο τουρισμός είναι μία από τις λίγες βιομηχανίες της χώρας με δυναμική ανάπτυξης, σύμφωνα με τον σύνδεσμο, και προσφέρει μια ευκαιρία φυγής από την τρέχουσα χρηματοοικονομική αναταραχή.

Παρά τις προειδοποιήσεις, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ην. Βασίλείου δεν έχει αλλάξει επίσημα τις οδηγίες τους προς τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024