Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠολλές οι διαμαρτυρίες για τις τουριστικές διαφημίσεις των κατεχόμενων στο Λονδίνο

Πολλές οι διαμαρτυρίες για τις τουριστικές διαφημίσεις των κατεχόμενων στο Λονδίνο

Έντονες διαμαρτυρίες στο δήμαρχο του Λονδίνου, κ. Ken Livingston, με αφορμή τις διαφημίσεις σε δημόσιους χώρους και στα μέσα δημόσιας συγκοινωνίαςακινήτων και ξενοδοχείων στην κατεχόμενη Κύπρο, εξέφρασαν οι παράγοντες της […]

Έντονες διαμαρτυρίες στο δήμαρχο του Λονδίνου, κ. Ken Livingston, με αφορμή τις διαφημίσεις σε δημόσιους χώρους και στα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας<...>ακινήτων και ξενοδοχείων στην κατεχόμενη Κύπρο, εξέφρασαν οι παράγοντες της ελληνοκυπριακής παροικίας στη Βρετανία.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της εθνικής κυπριακής ομοσπονδίας Βρετανίας, κ. Χάρης Σοφοκλείδης, έστειλε αυστηρή επιστολή στον Δήμαρχο του Λονδίνου και του επισημαίνει με νομικά επιχειρήματα ότι “οι διαφημίσεις των κατεχομένων της Κύπρου αποτελούν παρανομία, διότι υποκινείται το κοινό να ταξιδεύει σε απαγορευμένη από το διεθνές δίκαιο περιοχή”, επικαλούμενος τα ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ακόμη, στην επιστολή του ο κ. Σοφοκλείδης τονίζει ότι “οι τουρκοκυπριακές διαφημίσεις συνιστούν πρόκληση όχι μόνο προς τους πρόσφυγες των οποίων οι περιουσίες εκλάπησαν το 1974 λόγω της τουρκικής εισβολής και έκτοτε είναι παράνομα κατεχόμενες, αλλά και προς τις βασικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στον δήμαρχο του Λονδίνου και ο αντιπρόεδρος της κοινοτικής συνέλευσης του Λονδίνου και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Μπάρνετ, κ. Μπράιαν Κόλμαν. “Η βόρεια Κύπρος”, αναφέρει χαρακτηριστικά, “είναι παράνομα κατεχόμενη από την τουρκική κυβέρνηση και οι Κύπριοι στερούνται του δικαιώματος επιστροφής στα σπίτια τους, τα οποία εγκατέλειψαν προκειμένου να γλιτώσουν τη ζωή τους. Το να διαφημίζεται μια παράνομη περιοχή που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία, είναι ηθικό λάθος”.

Απαντώντας στις παραπάνω διαμαρτυρίες, ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Συγκοινωνιών του Λονδίνου, κ. Πήτερ Χάντυ, δήλωσε ότι “το τουριστικό κέντρο βορείου Κύπρου έχει σύμφωνα με το δικαστήριο, δικαίωμα να διαφημίζεται”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024