Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠροβλήματα με την ταξιδιωτική ασφάλεια των Βρετανών

Προβλήματα με την ταξιδιωτική ασφάλεια των Βρετανών

Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει το ταμείο Air Travel Trust Fund, το οποίο αποζημιώνει τους Βρετανούς τουρίστες σε περίπτωση που κάποιος tour operator χρεοκοπήσει. Τα χρέη του ταμείου είναι τόσο πολλά, που […]

Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει το ταμείο Air Travel Trust Fund, το οποίο αποζημιώνει τους Βρετανούς τουρίστες σε περίπτωση<...> που κάποιος tour operator χρεοκοπήσει. Τα χρέη του ταμείου είναι τόσο πολλά, που αν κάποιος μεγάλος tour operator χρεοκοπήσει, το ταμείο δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προσθέσει σε κάθε τουριστικό πακέτο 28 πέννες Αγγλίας γιατί το ποσό που οφείλει το ταμείο ασφάλισης είναι 8,96 εκατ. λίρες Αγγλίας με αποτέλεσμα να πληρώνει κάθε μέρα 1.447 λίρες Αγγλίας σε τόκους. Αυτό το γεγονός συμβαίνει παρόλο που το πρώτο τρίμηνο του 2001 έχουν χρεοκοπήσει μόνο 12 tour operators ασφαλισμένοι στο ταμείο, αριθμός που είναι ο μικρότερος από το 1989. Αντιπρόσωπος του Air Travel Trust Fund ανακοίνωσε στον γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας κ. Stephen Byers ότι το ταμείο δεν θα μπορέσει χωρίς την οικονομική βοήθεια της κυβέρνησης να καλύψει τις ανάγκες των τουριστών αν χρεοκοπήσει και άλλος tour operator.

Το CAA, Civil Aviation Authority, ανακοίνωσε ότι χωρίς άδεια της κυβέρνησης δεν μπορεί να προβεί στην είσπραξη των 28 πεννών ανά τουριστικό πακέτο, ενώ η γραμματέας του Air Travel Trust Fund και ταυτόχρονα διευθύντρια του τμήματος προστασίας του καταναλωτή του CAA ανακοίνωσε ότι το ταμείο χρειάζεται οπωσδήποτε χρήματα για να συνεχίσει το έργο του. Επίσης, ανακοίνωσε ότι το γεγονός του μικρού αριθμού των χρεοκοπημένων tour operator αυτή την χρονιά οφείλεται μερικώς σε ενέργειες που έχουν γίνει για να βοηθηθούν τους tour operators και μερικώς στην τύχη. Συνέχισε αναφέροντας ότι το χρέος του ταμείου εύκολα μπορεί να φθάσει τα 20 ή 30 εκατ. λίρες, ενώ η κυβέρνηση έχει εγγυηθεί για 21 εκατ. λίρες.

Η παραπάνω άσχημη οικονομική κατάσταση του Air Travel Trust Fund ξεκίνησε όταν πριν 10 χρόνια χρεοκόπησε το International Leisure Group, ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator της Μεγάλης Βρετανίας που κόστισε στο ATTF 11 εκατ. λίρες, και ακολούθησε ένας μεγάλος αριθμός χρεοκοπήσεων που προερχόντουσαν από τις επιπτώσεις του πολέμου του Κόλπου. Από το 1996 και μετά ο αριθμός των χρεοκοπημένων tour operator στην Μεγάλη Βρετανία συνεχώς μειώνεται γεγονός που οφείλεται και στην αυστηρότερη έγκριση αδειών ATOL.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024