Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤην επιθεώρηση των διαδικασιών ασφάλειας πτήσεων στην Κύπρο ζήτησε με έγγραφο η Ε.Ε.

Την επιθεώρηση των διαδικασιών ασφάλειας πτήσεων στην Κύπρο ζήτησε με έγγραφο η Ε.Ε.

Την ανάγκη να αξιολογήσουν, προσεκτικά και ταχύτατα, οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Κυβέρνησης το κατά πόσο η Helios Αirways μπορούν να συνεχίσουννα λαμβάνουν άδεια για να πραγματοποιούν πτήσεις επεσήμανε χτες, […]

Την ανάγκη να αξιολογήσουν, προσεκτικά και ταχύτατα, οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Κυβέρνησης το κατά πόσο η Helios Αirways μπορούν να συνεχίσουν<...>να λαμβάνουν άδεια για να πραγματοποιούν πτήσεις επεσήμανε χτες, Πέμπτη 18 Αυγούστου 2005, με έγγραφο της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου, όπως αναφέρει “να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος ασφαλείας”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας `Πολίτης`, ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών και Ενέργειας της Κομισιόν, κ. Φρανσουά Λαμουρέ, ειδοποιεί την κυπριακή κυβέρνηση, με επιστολή του προς τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Κύπρου στις Βρυξέλλες, κ. Νίκο Αιμιλίου, ότι “θα διεξαχθεί ενδελεχής επιθεώρηση των υπηρεσιών της Δημοκρατίας – αρμοδίων για την ασφάλεια πτήσεων”, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

“Επιθυμώ να σας κοινοποιήσω την πρόθεσή μου να ζητήσω από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Αεροπλοΐας (ΕASA) να διενεργήσει, στο πλαίσιο του `Αρθρου 45 του Κανονισμού 1592/2002, επιθεώρηση με στόχο να αξιολογηθεί το κατά πόσο οι διαδικασίες αξιοπλοηγημότητας και συντήρησης είναι απολύτως συμβατές με τα ευρωπαϊκά πρότυπα”.

Τέλος, ο κ. Λαμουρέ καλεί τη Λευκωσία να διεξαγάγει πλήρη έρευνα για το δυστύχημα, στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής οδηγίας 94/56.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024