Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤην κατασκευή θέρετρου πολυτελείας στην Αυστραλία υποστηρίζει η Emirates Airline

Την κατασκευή θέρετρου πολυτελείας στην Αυστραλία υποστηρίζει η Emirates Airline

Η Emirates Airline πρόκειται να επενδύσει περίπου 32 εκατ. ευρώ για την κατασκευήπολυτελούς θέρετρου συντήρησης και διαφύλαξης του περιβάλλοντος στο Wolgan Valley της περιοχής Blue Mountains της Αυστραλίας. Να τονιστεί […]

Η Emirates Airline πρόκειται να επενδύσει περίπου 32 εκατ. ευρώ για την κατασκευή<...>πολυτελούς θέρετρου συντήρησης και διαφύλαξης του περιβάλλοντος στο Wolgan Valley της περιοχής Blue Mountains της Αυστραλίας. Να τονιστεί ότι η επένδυση αυτή αποτελεί την πρώτη απόπειρα της εταιρίας στη βιομηχανία φιλοξενίας σε περιοχή εκτός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η Α.Μ. Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, Πρόεδρος της Emirates, και η κ. Sandra Nori MP, Υπουργός Τουρισμού της Νότιας Νέας Ουαλίας, ανήγγειλαν τα σχέδια ανάπτυξης του θέρετρου σε Συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη πρόσφατα στο Σίδνεϋ.

Βασισμένο στη φιλοσοφία του φημισμένου και βραβευμένου `Al Maha Desert Resort` της Emirates στο Ντουμπάι, το νέο αυτό θέρετρο για τη συντήρηση και τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της περιοχής θα αποτελέσει μια από τις πλέον περιβαλλοντικά ευαίσθητες αναπτυξιακές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αυστραλία. 3.600 ιδιόκτητα στρέμματα θα ενσωματωθούν σε ένα θέρετρο, παρέχοντας παγκοσμίως πρωτοπόρες ανέσεις και υπηρεσίες στους φιλοξενούμενους. Η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι σήμερα έκταση αγροκτήματος, η οποία περιβάλλει τους Κήπους του Stone National Park, σε μία περιοχή όπου υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι για το περιβάλλον και την άγρια ζωή. Οι εγκαταστάσεις για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου θα καταλαμβάνουν λιγότερο από το 2% της συνολικής έκτασης.

Ο Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, Πρόεδρος της Emirates, δήλωσε σχετικά ότι “αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε είναι να μετατρέψουμε αυτή την όμορφη, αλλά δυστυχώς πληγείσα αγροτική περιοχή, σε θέρετρο, προβάλλοντας την Αυστραλία σε όλο τον κόσμο”, ενώ πρόσθεσε ότι “ο σκοπός της Emirates είναι να προστατεύσει αυτή την τοποθεσία και να ενισχύσει τις περιβαλλοντικές της αξίες, ξεκινώντας από την απομάκρυνση των παράσιτων και της ανεπιθύμητης πανίδας που έχουν επιφέρει πίεση και διατάραξη στην αυτόχθονα άγρια ζωή”.

“Λειτουργώντας σε στενή συνεργασία με κυβερνητικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, ευελπιστούμε ακόμη και στο να επαναφέρουμε κάποια απειλούμενα είδη στο καταφύγιο αυτό. Θέλουμε το project αυτό να κερδίσει ανάλογη αναγνώριση για την Αυστραλία, με αυτή που έχουν κερδίσει το Al Maha και το Dubai Desert Conservation Reserve για το Ντουμπάι” κατέληξε. Το θέρετρο αναμένεται να λάβει όλες τις τελικές κυβερνητικές εγκρίσεις μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ τα εγκαίνια προγραμματίζονται για το 2007.

Από την άλλη, σύμφωνα με την Υπουργό Τουρισμού της Νότιας Νέας Ουαλίας, κ. Nori, “το θέρετρο στο Blue Mountains θα αποτελέσει μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στον τουρισμό της περιοχής, ενώ πρόσθεσε ότι “είναι λίγες οι πόλεις του κόσμου, οι οποίες μπορούν να καυχηθούν για ένα παρθένο θέλγητρο, μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, όπως είναι το Blue Mountains, και σε τόσο κεντρικό σημείο, μόλις μία ώρα από το Σίδνεϋ. Αυτό το θέρετρο συντήρησης του φυσικού περιβάλλοντος θα αποδείξει ότι δεν υπάρχει κανένα μέρος στον κόσμο όπως το Σίδνεϋ”. “Το θέρετρο” κατέληξε “θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και φυσικά, θα ωφεληθούν και οι τοπικές επιχειρήσεις”.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Emirates δραστηριοποιείται στη βιομηχανία της φιλοξενίας, καθώς διατηρεί στην ιδιοκτησία της, διαχειρίζεται και λειτουργεί το Al Maha Desert Resort & Spa, ένα θέρετρο που εστιάζει στη διατήρηση του περιβάλλοντος και είναι τοποθετημένο σε μία έκταση 225 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Έχοντας βραβευτεί με το `World Legacy Award 2004` του National Geographic, και χαρακτηριστεί ως `Το Καλύτερο Τουριστικό Θέρετρο Αφρικής και Μέσης Ανατολής για το 2002` από το Conde Nast, το Al Maha προσφέρει 40 υπερπολυτελείς σουίτες στην καρδιά της ερήμου.

Επίσης, τον Μάιο του 2005, η Emirates ανήγγειλε ότι πρόκειται να χτίσει ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Ντουμπάι, συνολικής αξίας 184 εκατ. ευρώ. Το κτίριο αυτό, το οποίο θα έχει 70 ορόφους και ύψος 350 μέτρα, θα είναι μεταξύ των πέντε υψηλότερων ξενοδοχείων του κόσμου και ένα από τα υψηλότερα των Η.Α.Ε..

Ακόμα, η Emirates έχει επίσης στην ιδιοκτησία της το παραθαλάσσιο θέρετρο `Le Meridien Al Aqah`, το οποίο διαθέτει 218 δωμάτια, βρίσκεται σε ένα υπέροχο άνοιγμα της παραλίας Al Aqah, στο γραφικό εμιράτο του Fujairah και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ως προορισμός για οικογενειακές διακοπές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024