Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤουριστικά γραφεία στα πρόθυρα της καταστροφής μετά από την κατάρρευση της ΑΕΤΑ

Τουριστικά γραφεία στα πρόθυρα της καταστροφής μετά από την κατάρρευση της ΑΕΤΑ

Πρόσωπο με πρόσωπο με την καταστροφή έχουν έρθει δεκάδες ταξιδιωτικοί πράκτορες της Βρετανίας, μετά την κατάρρευση της ΑΕΤΑ. Τα 235 μέλη της ένωσης προσπαθούν να εισχωρήσουν σε άλλες οργανώσεις, μόνο […]

Πρόσωπο με πρόσωπο με την καταστροφή έχουν έρθει δεκάδες ταξιδιωτικοί πράκτορες της Βρετανίας, μετά την κατάρρευση της ΑΕΤΑ<.><...>. Τα 235 μέλη της ένωσης προσπαθούν να εισχωρήσουν σε άλλες οργανώσεις, μόνο και μόνο για να διατηρήσουν την άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματός τους, χωρίς όμως να καταφέρνουν κάτι τέτοιο, αφού οι περισσότεροι απορρίπτονται από την ΑΒΤΑ, το Global Travel Group και την Travel Trust Association.

Ένα από τα πρακτορεία που έχει ήδη κλείσει είναι το Travel Well και η ιδιοκτήτριά του κ. Marion Young, δήλωσε ότι η κατάρρευση της ΑΕΤΑ την κατέστρεψε μετά από δύο χρόνια που λειτουργούσε το πρακτορείο και έχασε τα πάντα.

Κάτι παρόμοιο αντιμετώπισαν οι πράκτορες πριν από δύο χρόνια, με την κατάρρευση του Nova Travel, καταφέρνοντας όμως να επιβιώσουν. Η ΑΕΤΑ έφτασε σε αυτό το σημείο διάλυσης, μετά από τον τερματισμό των διευκολύνσεων από την πιστωτική της κάρτα, κάτι που καθιστούσε αδύνατη την κράτηση εισιτηρίων.

Δύο μήνες χρειάστηκε να περάσουν για να παραδεχτεί ο γενικός διευθυντής της ΑΕΤΑ, κ. Paul Bagnall, την ήττα τους, και να κάνει προβλέψεις για το μέλλον. Κατά τον κ. Bagnall, 125 από τα μέλη της ΑΕΤΑ, θα καταφέρουν να εισχωρήσουν σε άλλες ενώσεις, ενώ 100 και παραπάνω, θα χρειαστεί να αγωνιστούν για να επιβιώσουν στον επαγγελματικό τους χώρο. Οι διευθυντές από τις δύο ενώσεις Global group και Travel Trust δήλωσαν ότι είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες να συνεργαστούν με τους πράκτορες της ΑΕΤΑ, ενώ η ΑΒΤΑ απλά ανακοίνωσε ότι δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα από απελπισμένους πράκτορες.

Ο κ. Bagnall δήλωσε επίσης ότι αυτό που τους συνέβη ήταν κάτι ανεξήγητο, μιας και μέχρι να δημιουργηθούν προβλήματα με την πιστωτική κάρτα, η ΑΕΤΑ πήγαινε όλο και καλύτερα. Η μόνη εξήγηση που δίνει ο κ. Bagnall για την συμπεριφορά της τράπεζας, είναι η άρνησή της να συνεργάζεται με πράκτορες που δεν ανήκουν στην ΑΒΤΑ. Όπως τόνισε, γίνονται συζητήσεις με δικηγόρους για να γίνουν μηνύσεις στην τράπεζα. Επίσης, είπε ότι όλοι οι tour operators θα πληρωθούν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024