Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour Operators20 Αυστραλοί Tour Operators και δημοσιογράφοι στην Αθήνα
Φιλοξενούμενοι των ΕΟΤ και ΗΑΤΤΑ

20 Αυστραλοί Tour Operators και δημοσιογράφοι στην Αθήνα

Στην Αθήνα, πρώτο σταθμό της επίσκεψής τους βρέθηκαν από 20 έως 22 Οκτωβρίου οι προσκεκλημένοι του ΗΑΤΤΑ και του ΕΟΤ Αυστραλοί tour operators και δημοσιογράφοι, για να γνωρίσουν το νέο […]

Στην Αθήνα, πρώτο σταθμό της επίσκεψής τους βρέθηκαν από 20 έως 22 Οκτωβρίου οι προσκεκλημένοι του ΗΑΤΤΑ και του ΕΟΤ Αυστραλοί<...> tour operators και δημοσιογράφοι, για να γνωρίσουν το νέο πρόσωπο της πόλης.

Η αγορά της Αυστραλίας, μόλις τελευταία έχει έρθει σε επαφή με νέους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας μέσα από την προβολή ταινιών (“Mamma Mia” – Σκιάθος – Σκόπελος) και παρουσίαση των νέων τουριστικών προϊόντων μέσω άρθρων και τηλεοπτικών εκπομπών που προέκυψαν από φιλοξενίες δημοσιογράφων σε συνεργασία του ΕΟΤ με Τοπικές Αυτοδιοικήσεις.

Η τουριστική αγορά της Αυστραλίας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως μια πολλά υποσχόμενη αγορά, τόσο για την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών και προϊόντων αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, δεδομένου ότι οι Αυστραλοί ταξιδεύουν εκτός της ελληνικής περιόδου αιχμής.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε ξενάγηση στη Βαρβάκειο Αγορά και περίπατο με την βοτανολόγο κα Ριζοπούλου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επίδειξη των ενδημικών φυτών του πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, πολλά από τα οποία υπάρχουν από την αρχαιότητα.

Στο βιοκλιματικό οινοποιείο Παπαγιαννάκου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και παρουσίαση των δρόμων του Κρασιού της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας, γευσιγνωσία κρασιών του κτήματος και τριών ενδεικτικών κρασιών από όλη την Ελλάδα (Κρήτη, Πελοπόννησος, Μακεδονία) και ακολούθησε γεύμα.

Στις 27 Οκτωβρίου, επιστρέφοντας στην Αθήνα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης από τον κ. Θ. Βακούλη, αρχαιολόγο της ομάδας ανέγερσης του Μουσείου, ο οποίος θα μιλήσει για το νέο κτίριο και την ένταξη του στο ιστορικό χώρο της περιοχής, αλλά και τον τρόπο προβολής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Παράλληλα, ο ΗΑΤΤΑ διοργάνωσε Β2Β συνάντηση εργασίας στο ξενοδοχείο Metropolitan μεταξύ των γραφείων-μελών του και των Αυστραλών tour operators, όπου η ΕΤΟΑ του Δήμου Αθηναίων ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την Αθήνα ως τουριστικό προορισμό – citybreak destination.

Η πραγματοποίηση της όλης διοργάνωσης έγινε δυνατή χάρις στην υποστήριξη του ΕΟΤ, του Γραφείου του ΕΟΤ της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024