Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑγροτουριστική Α.Ε.: Ημερίδα ενημέρωσης για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα `Δαίδαλος`

Αγροτουριστική Α.Ε.: Ημερίδα ενημέρωσης για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα `Δαίδαλος`

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ειδική ημερίδα ενημέρωσης που οργάνωσε η `Αγροτουριστική Α.Ε.`, για την παρουσίασητης δικτυακής πύλης (Portal) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος `Δαίδαλος` (DAEDALUS). Σκοπός του Portal είναι η ανάπτυξη […]

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ειδική ημερίδα ενημέρωσης που οργάνωσε η `Αγροτουριστική Α.Ε.`, για την παρουσίαση<...>της δικτυακής πύλης (Portal) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος `Δαίδαλος` (DAEDALUS). Σκοπός του Portal είναι η ανάπτυξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της Μεσογείου και προώθηση του πολιτισμικού τουρισμού στις μεσογειακές χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Την ημερίδα παρακολούθησαν στελέχη των υπουργείων Τουριστικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού, εκπρόσωποι ταξιδιωτικών πρακτορείων και γραφείων τουρισμού, καθώς και στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα `Δαίδαλος`, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, αποβλέπει στη δημιουργία ενός κοινού δικτύου για τον τουρισμό και τον πολιτισμό, που θα συνδέει τις χώρες της Μεσογείου σε επίπεδο περιφερειών, πόλεων ή και συγκεκριμένων περιοχών, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη κοινών ενδιαφερόντων, προγραμμάτων και δράσεων για την ενίσχυση του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Η `Αγροτουριστική Α.Ε.` έχει αναλάβει την καταγραφή της – τουριστικά αξιοποιήσιμης – πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης της Ελλάδας, στη βάση εξειδικευμένων θεματικών (αρχαία θέατρα, δρόμοι του μύθου, αρχαία και σύγχρονη τέχνη κλπ.). Το υλικό της καταγραφής θα αξιοποιηθεί στο διαμεσογειακό Portal. Το όλο έργο είναι διάρκειας 3 ετών και θα εκτελεσθεί από κοινοπραξία εταιριών από διάφορες χώρες της Μεσογείου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία 8 κέντρων στήριξης στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Ιορδανία και την Τυνησία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024