Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοινωνικός τουρισμός για νέους 18-30 ετών

Κοινωνικός τουρισμός για νέους 18-30 ετών

Νέο πρόγραμμα διακοπών για νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών πρόκειται να υλοποιηθεί σε συνεργασία του ΕΟΤ με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, όπως ανακοινώθηκε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου της υπουργού τουριστικής ανάπτυξης κυρίας Φάνης Πάλλη – Πετραλιά

Νέο πρόγραμμα διακοπών για νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών πρόκειται να υλοποιηθεί σε συνεργασία του ΕΟΤ με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς<...>, όπως ανακοινώθηκε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου της υπουργού τουριστικής ανάπτυξης κυρίας Φάνης Πάλλη – Πετραλιά. Παράλληλα, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του 2006, ενώ η κυρία Πετραλιά ανάφερε ότι η προσπάθεια του υπουργείου αποβλέπει στο να εδραιωθεί ο κοινωνικός τουρισμός ως ισχυρό πρότυπο της ελληνικής τουριστικής δραστηριότητας και εξήγγειλε ότι από το 2007 και για τα επόμενα χρόνια θα παρατηρείται συνεχή άνοδος στον αριθμό των δικαιούχων. Επισημάνθηκε ωστόσο, ότι όλες αυτές οι πρωτοβουλίες λαμβάνονται με στόχο την επόμενη 15ετία, να αυξηθεί η συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ, από 18% που είναι σήμερα σε 30%.

Παράλληλα, η κ. Πετραλιά, επισήμανε ότι μέσω των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού στα οποία τα τελευταία δύο χρόνια αυξάνονται οι δικαιούχοι, οι επιλογές καταλυμάτων και ο προϋπολογισμός τους, δίδεται η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες με συμβολική ή και μηδενική σε αρκετές περιπτώσεις επιβάρυνση να κάνουν διακοπές σε περιοχές που υπό άλλες συνθήκες θα απαιτούνταν αρκετά χρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την προσπάθεια ανάπτυξης του κοινωνικού τουρισμού, αυξάνει ο κύκλος εργασιών και ενισχύονται οι πληρότητες και οι διανυκτερεύσεις, χιλιάδων τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας, τονώνεται η λειτουργία των επιχειρήσεων σε εκτός αιχμής περιόδους και ενισχύεται έμμεσα η ζήτηση του εσωτερικού τουρισμού.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος που ξεκινά από την 1η Ιουλίου και διαρκεί μέχρι το τέλος του έτους, είναι αυξημένος κατά 33% και το σύνολο των δικαιούχων ανέρχεται σε 100 χιλιάδες. Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού η διαδικασία το οποίου θα κινηθεί μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών αποτελείται από τρεις ενότητες που έχουν ως εξής:

  • Το Πρόγραμμα επτά διανυκτερεύσεων. Αφορά συνολικά σε 86.000 δικαιούχους.
  • Το Πρόγραμμα για την Τρίτη Ηλικία. Αφορά συνολικά σε 6.000 δικαιούχους. Η διαφορά με τα άλλα προγράμματα είναι ότι θα διαρκέσει από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.
  • Το Πρόγραμμα Εκδρομών εντός Ελλάδας. Αφορά σε συνολικά 5.000 δικαιούχους για τριήμερες εκδρομές (δύο διανυκτερεύσεων) και σε άλλους 3.000 δικαιούχους για πενθήμερες διακοπές (τεσσάρων διανυκτερεύσεων).

“Γνωρίζω τη χώρα μου”

Με τον τίτλο “Γνωρίζω τη χώρα μου”, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα που θα απευθύνεται στους νέους ηλικίας 18-31 ετών που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα. Θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους, ενώ θα είναι συνολικού προϋπολογισμού 500 χιλιάδων ευρώ και εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περίπου 3000 δικαιούχοι με μία επιβάρυνση 50 ευρώ κατ΄άτομο. Αφορά περίπου 55 ταξίδια των 50 ατόμων με τριήμερη διάρκεια.
Για τα ταξίδια έχουν επιλεγεί ως αφετηρίες οκτώ πόλεις ή περιοχές που είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Κομοτηνή, Κρήτη και Μυτιλήνη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024