Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑγροτουριστική: Οι ΄Δρόμοι του Παυσανία΄ αναβιώνουν στην Πελοπόννησο

Αγροτουριστική: Οι ΄Δρόμοι του Παυσανία΄ αναβιώνουν στην Πελοπόννησο

Επενδύσεις, ύψους 20 εκατ. ευρώ, υπολογίζεται να προσελκύσουν στην Πελοπόννησο οι `Δρόμοι του Παυσανία`, η νέα μεγάλη πρωτοβουλία της `Αγροτουριστικής` σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία παρουσιάσθηκε επίσημα, σε ειδική ημερίδα που οργανώθηκε…

Επενδύσεις, ύψους 20 εκατ. ευρώ, υπολογίζεται να προσελκύσουν στην Πελοπόννησο οι `Δρόμοι του Παυσανία`, η νέα μεγάλη πρωτοβουλία<...>της `Αγροτουριστικής` σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία παρουσιάσθηκε επίσημα, σε ειδική ημερίδα που οργανώθηκε πρόσφατα στο χωριό Κάψια Αρκαδίας από τη Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας, κ. Αγγέλα Αβούρη, παρουσία του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου. Παραβρέθηκαν επίσης οι νομάρχες Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας και Ηλείας.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, ο κ. Αβραμόπουλος εξέθεσε μια σειρά προτάσεων για την προώθηση του Τουρισμού στην Πελοπόννησο με βάση δύο άξονες:


  • την ανάπτυξη της Πελοποννήσου ως ενιαίου τουριστικού προορισμού και
  • τη δημιουργία ειδικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.


“Η Πελοπόννησος στο σύνολό της”, τόνισε από την πλευρά της η κ. Αβούρη, “έχει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα να διαθέτει ένα σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα, αξιοθαύμαστη ορεινή ενδοχώρα, θάλασσες καθαρές και ποτάμια, και προσφέρεται όχι μόνο για μαζικό τουρισμό, αλλά και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού”.

Οι `Δρόμοι του Παυσανία`, η σχετική μελέτη για τον οποίο ήδη εκπονείται, στοχοθετεί `Καινοτομικές Δράσεις στους Τομείς της Αγροτικής Οικονομίας και του Εναλλακτικού Τουρισμού στην περιοχή της Κεντρικής Πελοποννήσου` και αποσκοπεί στη δημιουργία ενός `Ενιαίου Διανομαρχιακού Αγροτουριστικού Δικτύου`. Το Δίκτυο αυτό περιλαμβάνει δήμους των Νομών Ηλείας, Αρκαδίας, Αργολίδας και Κορινθίας και θα αναπτυχθεί κατά μήκος του οδικού άξονα Αρχαία Ολυμπία – Βυτίνα – Τρίπολη – Ναύπλιο – Επίδαυρο – Κόρινθο, ακολουθώντας τα χνάρια του Παυσανία.

Η Ενιαία Διανομαρχιακή Πρόταση, που θα προκύψει απ΄ τη μελέτη, θα προσκαλεί τον επισκέπτη σε μια πλήρως `οργανωμένη αγροτουριστική περιοχή`, η οποία θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του με την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου αγροτουριστικού προϊόντος (υπηρεσίες, προϊόντα, πληροφόρηση) σε όλη τη διαδρομή των 200 περίπου χιλιομέτρων που διατρέχει τους τέσσερις νομούς.

Οι στόχοι της Μελέτης που επεξεργάζεται η Αγροτουριστική Α.Ε. είναι να παραδώσει στην Περιφέρεια προτάσεις για υλοποίηση που να οδηγούν:


  • Σε ένα ολοκληρωμένο πρωτοποριακό πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής αειφόρου ανάπτυξης,

  • σε δημιουργία θέσεων απασχόλησης και εισοδημάτων,
  • στη δημιουργία κινήτρων προσέλκυσης επισκεπτών και επενδυτών,
  • στην προώθηση `συνέργιας` των επιχειρηματικών, των κοινωνικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής, σχεδιάζοντας ένα σύστημα συνεργασίας όλων των ποιοτικών παραγωγικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στους Νομούς του `Διανομαρχιακού Αγροτουριστικού Δικτύου`. Ακόμη, προτάσεις που να οδηγούν στη δημιουργία Δικτύου Επιχειρήσεων για την Ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των επενδυτών,
  • στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην προστασία των περιβαλλοντικών πόρων και τέλος
  • στη βελτίωση της ποιότητας των επιχειρήσεων με την εφαρμογή συστημάτων πιστοποίησης και προώθησης βιολογικών και οικολογικών προϊόντων.

Παρουσιάζοντας τους `Δρόμους του Παυσανία` η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αγροτουριστικής, κ. Μπριγκίττα Παπασταύρου, τόνισε:

“Το σύγχρονο μοντέλο αγροτουρισμού αποτελεί μια καινοτόμο δράση – για τον τουρισμό, αλλά και για την αγροτική οικονομία, και γενικότερα για την περιφερειακή ανάπτυξη. Ένα πρότυπο σχέδιο εναλλακτικής τουριστικής ανάπτυξης αποτελούν και οι `Δρόμοι του Παυσανία`. Αποβλέπει στο να αναβιώσει μια εναλλακτική τουριστική διαδρομή στην Κεντρική Πελοπόννησο – να καταστήσει τον `Δρόμο του Παυσανία` δρόμο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Ο εναλλακτικός τουρισμός, με αιχμή τον αγροτουρισμό, σηματοδοτεί ένα εναλλακτικό μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον, την παράδοση και την ιστορία του τόπου. Από αυτή την άποψη, τολμώ να πω ότι ο αγροτουρισμός είναι το μέλλον του ελληνικού τουρισμού! Στην Πελοπόννησο πάντως, το μέλλον του τουρισμού περνά… από τους Δρόμους του Παυσανία!”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024