Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑισθητική αναβάθμιση των Ολυμπιακών Πυλών

Αισθητική αναβάθμιση των Ολυμπιακών Πυλών

Στα πλαίσια αναμόρφωσης και αναβάθμισης της τουριστικής εικόνας της χώρας, και ιδιαίτερα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, η εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, ΕΤΑ, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα των έργων αναβάθμισης των Ολυμπιακών Πυλών

Στα πλαίσια αναμόρφωσης και αναβάθμισης της τουριστικής εικόνας της χώρας, και ιδιαίτερα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, η εταιρία<...> Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, ΕΤΑ, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα των έργων αναβάθμισης των Ολυμπιακών Πυλών (Συνοριακοί Σταθμοί Ευζώνων, Προμαχώνα, Κήπων, Κακαβιάς και Νίκης), βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, ξεκινούν τον Μάρτιο και θα εκτελεσθούν από την ΕΤΑ, σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ Τ. Χωμενίδης, η εταιρία σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης (Τομέας Τουρισμού), Εσωτερικών και Πολιτισμού (Ολυμπιακά Έργα), καθώς και τις κατά τόπους Περιφερειακές Αρχές, υλοποιεί τις απαιτούμενες δράσεις, ώστε η Ελλάδα να υποδεχθεί το ορόσημο του 2004 με αναβαθμισμένες, αισθητικά και λειτουργικά, πύλες εισόδου.

Σε πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με επιτυχία διαγωνισμός για την ανάδειξη ιδέας αισθητικής αναμόρφωσης των Ολυμπιακών Πυλών. Εν συνεχεία, στο σχήμα που έλαβε την πρώτη διάκριση ανατέθηκε από την ΕΤΑ η σύνταξη των σχετικών μελετών.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος σημείωσε ότι η μέχρι σήμερα εικόνα των εν λόγω μεθοριακών σταθμών ήταν τριτοκοσμική και έχρηζε άμεσης αναβάθμισης. Μάλιστα ανέφερε ότι επιλέχτηκε η λύση της αναμόρφωσης και όχι της ανακατασκευής, καθώς τα χρονικά περιθώρια μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες δεν επαρκούσαν για την έγκαιρη παράδοση του έργου. Οι Εύζωνοι είναι η πρώτη Ολυμπιακή Πύλη πού θα υποδεχθεί τον Σεπτέμβριο τους διερχόμενους με τη νέα αναβαθμισμένη της όψη, ενώ μέσα στο 2003 θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Πύλες.

Αναφερόμενος στη λειτουργία των αναβαθμισμένων μεθοριακών σταθμών, ο κ. Χωμενίδης έκανε λόγο για ενσωμάτωση και ιδιωτικών επενδύσεων στους Συνοριακούς Σταθμούς, χωρίς όμως να διακυβεύεται ο δημόσιος χαρακτήρας τους ή να παρενοχλούνται οι Δημόσιες Υπηρεσίες. Οι προτεινόμενες, τουριστικού και εμπορικού χαρακτήρα, ιδιωτικές δράσεις, όπως τόνισε, θα δώσουν νέα πνοή στους σταθμούς και θα εισφέρουν πόρους απαραίτητους για τον γενικό εκσυγχρονισμό και την τακτική συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων τους. Στο πλαίσιο της ανάληψης πρωτοβουλίας από ιδιωτικά κεφάλαια, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ πρότεινε εξάλλου και άλλα έργα, όπως αυτό της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, να υλοποιηθούν με τη συνδρομή ιδιωτών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024