Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑκύρωση των ανατιμήσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ζητά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Θοδωρής Δρίτσας - Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ακύρωση των ανατιμήσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ζητά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Κατά της απόφασης των τριών ακτοπλοϊκών εταιριών (ΑΝΕΚ-Hellenic Seaways, Minoan Lines και Blue Star Ferries) να αυξήσουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, τις τιμές των εισιτηρίων από 1η Μαρτίου κατά 5-15%, «ερήμην» του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας που ασχολείται αυτές τις μέρες με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών…

Κατά της απόφασης των τριών ακτοπλοϊκών εταιριών (ΑΝΕΚ-Hellenic Seaways, Minoan Lines και Blue Star Ferries) να αυξήσουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, τις τιμές των εισιτηρίων από 1η Μαρτίου κατά 5-15%, «ερήμην» του<...>υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας που ασχολείται αυτές τις μέρες με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, τάχθησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΑΆ και ΒΆ Πειραιά, κ.κ. Θοδωρής Δρίτσας και Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν: “Μια ακόμα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα εξαγγέλλεται, χωρίς η κυβέρνηση να αντιδρά απέναντι στη «συμπαθή» τάξη των εφοπλιστών, την οποία το ελληνικό κράτος διαχρονικά, την έχει «εξασφαλίσει» με σειρά φορολογικών και επενδυτικών προνομίων, αλλά και επιδοτήσεων, και της έχει εκχωρήσει το δικαίωμα να αποφασίζει αν και πότε θα πραγματοποιήσει δρομολόγια στα απομακρυσμένα νησιά ή σε νησιά με μικρό τουριστικό ενδιαφέρον”.

“Η ταυτόχρονη και ισόποση αύξηση που αποφάσισαν οι τρεις εταιρίες, με πρόσχημα την αύξηση των καυσίμων, μπορεί και πρέπει” κατά τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. “να απασχολήσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, το κοινοβούλιο, αλλά και τους άμεσα ενδιαφερόμενους, οι οποίοι μονίμως «αγνοούνται», τους επιβάτες, τις οργανώσεις καταναλωτών και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιβατών Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών”.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταγγέλλει τη νέα αυθαιρεσία των ακτοπλόων και καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει αμέσως τις ανατιμήσεις στα εισιτήρια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024