Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνησυχίες για δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα
Με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες

Ανησυχίες για δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα

Το ενδεχόμενο ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος, που μπορεί να είναι και αιματηρό, φοβούνται οι ελληνικές αρχές, έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη κατά της αμερικανικής Πρεσβείας στην […]

Το ενδεχόμενο ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος, που μπορεί να είναι και αιματηρό, φοβούνται οι ελληνικές αρχές, έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη κατά της αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Το σενάριο αυτό υποστηρίζεται<...>από πολλούς ειδικούς, λαμβάνοντας υπόψιν την καθυστέρηση προκήρυξης της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας” σχετικά με την επίθεση στην Πρεσβεία, γεγονός που ενισχύει τις ανησυχίες ότι ίσως ακολουθήσει και δεύτερη επίθεση.

Εντωμεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των ελληνικών αρχών, σε συνεργασία με κλιμάκια του εξωτερικού, για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης. Μάλιστα, χτες η Ελληνική Αστυνομία άρχισε τη διανομή φυλλαδίου σε περαστικούς και εργαζόμενους γύρω από την περιοχή της Αμερικάνικης Πρεσβείας, με το οποίο καλούνται όλοι να συνδράμμουν με οποιαδήποτε σχετική πληροφορία έχουν στο έργο της ΕΛ.ΑΣ.

Από την άλλη, ενδεικτικές της συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών και αμερικανικών αρχών, ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Βύρωνα Πολύδωρα στην εφημερίδα “Τα Νέα”, όπου ο υπουργός ανέφερε ότι περιμένει μεγαλύτερη ευκρίνεια από τους Αμερικανούς, ενισχύοντας έτσι τα σενάρια ελλειπούς συνεργασίας. Ακόμη, ο υπουργός ανέφερε ότι “οι Αμερικανοί διαθέτουν ενδεχομένως καλύτερα εξοπλισμένα εργαστήρια από τα δικά μας και μπορούν να πραγματοποιήσουν ποιοτικότερες αναλύσεις στα στοιχεία που κατέγραψαν οι κάμερες”, ενώ όπως παραδέχτηκε μάλλον δεν βρισκόμαστε στα 4/5 του δρόμου για τη σύλληψη των τρομοκρατών.

“Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πάνω από όλα ενότητα και συστράτευση” τόνισε από το Ζάγκρεμπ, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής. “Σε αυτόν τον αγώνα, όπως και κάθε δημοκρατικά συνειδητοποιημένος πολίτης, είμαστε ασυμβίβαστοι και αμείλικτοι” πρόσθεσε.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024