Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντίδραση της τουριστικής ηγεσίας στα δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου

Αντίδραση της τουριστικής ηγεσίας στα δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου

Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει την ησυχία και την άνετη διαμονή των εκατομμυρίων τουριστών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο, από τους ελαχιστότατους ξένους ταραξίες που δημιουργούν προβλήματα σε ορισμένες […]

Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει την ησυχία και την άνετη διαμονή των εκατομμυρίων τουριστών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο, από τους<...> ελαχιστότατους ξένους ταραξίες που δημιουργούν προβλήματα σε ορισμένες περιοχές, όπως, πρόσφατα, στο Φαληράκι Ρόδου.

Επισημαίνεται πως ορισμένα γεγονότα που καταγγέλθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τον βρετανικό τύπο, όπως ‘προσπάθειες βιασμού τουριστριών’ κτλ, κρίνονται υπερβολικά και έξω από την πραγματικότητα, ενώ αντίθετα στην περιοχή αυτή της Ρόδου παρατηρούνται, συχνά, φαινόμενα παρεκτροπών νεαρών Βρετανών, οι οποίοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, και δημιουργούν προβλήματα στις αρχές, ενώ παρεμποδίζουν την διαμονή των χιλιάδων νομοταγών τουριστών, που επισκέπτονται την Ρόδο.

Σημειώνεται, επί του προκειμένου ότι την Ρόδο επισκέπτονται κάθε χρόνο περισσότεροι από 460.000 Βρετανοί, καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες άλλων εθνικοτήτων, χωρίς, απολύτως, κανένα πρόβλημα. Είναι, μάλιστα, ενδεικτικό πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Μεσογείου στην οποία ο αριθμός των Βρετανών τουριστών αυξάνεται, κάθε χρόνο, την τελευταία πενταετία και θα αυξηθεί και εφέτος, σε αντίθεση με τους άλλους μεσογειακούς προορισμούς που εμφανίζουν μείωση. Για το λόγο αυτό προκαλεί εύλογα ερωτηματικά ο χρόνος που επέλεξαν ορισμένα βρετανικά έντυπα να παρουσιάσουν τα δήθεν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουρίστριες στην Ρόδο.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δημ. Γεωργακόπουλος έδωσε σαφείς οδηγίες στην διεύθυνση του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και στον διευθυντής της κ. Π. Αργυρό να παρεμβαίνει σε κάθε περίπτωση που δημοσιεύονται δυσμενή σχόλια ή παρουσιάζονται διαστρεβλωμένες καταστάσεις από τα κανάλια, επισημαίνοντας ότι κανείς ξένος τουρίστας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, αρκεί να είναι νομοταγής και να ακολουθεί τους κανόνες που ισχύουν για όλους. Ανάλογη παρέμβαση έκανε και η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024