Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑπαράμιλλα τα πλεονεκτήματα τα ελληνικού τουρισμού
Ο Κ. Μαρκόπουλος στην ITB Berlin 2009

Απαράμιλλα τα πλεονεκτήματα τα ελληνικού τουρισμού

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος εγκαινίασε την Τετάρτη 11 Μαρτίου, το ελληνικό περίπτερο στην έκθεση του “Διεθνούς Χρηματιστηρίου Τουρισμού” (ΙΤΒ), που πραγματοποιείται στο Βερολίνο. Κατά το…

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος εγκαινίασε την Τετάρτη 11 Μαρτίου, το ελληνικό περίπτερο στην έκθεση του<...> “Διεθνούς Χρηματιστηρίου Τουρισμού” (ΙΤΒ), που πραγματοποιείται στο Βερολίνο. Κατά το χαιρετισμό του στον εκθεσιακό χώρο του ελληνικού περιπτέρου της ΙΤΒ ανέφερε:

“Κ. πρόεδρε του ΕΟΤ, κ. πρόεδρε του ΕΟΤ της Γερμανίας, αγαπητοί φίλοι, κ Πρέσβη, αγαπητοί εκθέτες, εργαζόμενοι και εργοδότες εκπρόσωποι της δύναμης του ελληνικού τουρισμού σε ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα στη Γερμανία,

Αισθάνομαι μεγάλη τιμή γιατί έχω την ευκαιρία να πω δυο λόγια στη χώρα που παράγει το μεγαλύτερο, το ισχυρότερο τουριστικό προϊόν στον κόσμο στη Γερμανία. Ο παγκόσμιος διάλογος που αναπτύσσεται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας παρασύρει σε μια μίζερη αντιμετώπιση της πραγματικότητας. Σε δυσκολότερες κρίσεις του παρελθόντος, στην πετρελαϊκή κρίση του ’70, στην κρίση του 2000 μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που δημιούργησε ανασφάλεια σε όλο τον κόσμο, η Ελλάδα όχι μόνο ανταπεξήλθε, αλλά βγήκε νικήτρια σε ό,τι αφορά την τουριστική της επίδοση και απόδοση. Aρα με αυτοπεποίθηση, με αγώνα διαρκείας, με ελπίδα οτι το φως που χαρακτηρίζει τον ελλαδικό χώρο, τα πλεονεκτήματα τα απαράμιλλα του τουρισμού που έχουμε, η ανάπτυξη των δυνατοτήτων της σύγχρονης Ελλάδας που ξεφεύγει το μοντέλο αυτό από τα κλισέ του τουριστικού προϊόντος του παρελθόντος χρόνου, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με κορυφαίο τον αγροτουρισμό, με τα γεγονότα τα αθλητικά τα οποία συμβαίνουν και οργανώνονται στην Ελλάδα και πάνω από όλα με τη δράση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είναι εξαιρετικά περίπλοκη, καθημερινή και θα επεκτείνεται για τον τουρισμό μέχρι της 31 Δεκεμβρίου, νομίζω ότι παρά τη δύσκολη εποχή έχουμε το δικαίωμα να κοιτάμε στα μάτια το τουριστικό μέλλον της χώρας με αίσθηση αυτοπεποίθησης για τη χώρα τη δικιά μας.

Στο σύντομο χαιρετισμό μου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες εμπλέκονται στην υπόθεση του τουρισμού για την απόλυτη συμμόρφωσή τους με τα μηνύματα των καιρών, τους ξενοδόχους, τους ιδιοκτήτες δωματίων, τους ιδιοκτήτες πλοίων αναψυχής όλων των ειδών, τους ακτοπλόους της Ελλάδας, τις αεροπορικές εταιρείες, που όχι μόνο έχουν συγκρατήσει τις τιμές σε περυσινά επίπεδα, αλλά έχουν ξεκινήσει και τις προσφορές και είμαστε ακόμα στα μέσα του Μάρτη.

Να ευχαριστήσω όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου οι οποίες συμπαρίσταται στο έργο το οποίο είναι εθνικό. Έχω σήμερα μαζί μου δυο βουλευτές, τον κ. Ρεγκούζα από τη Θεσσαλονίκη και τον κ. Παναγιωτόπουλο από την Καβάλα και νομίζω ότι έρχονται και άλλοι και τους ευχαριστώ για την παρουσία τους και πάνω από όλα αισθάνομαι ότι έχω την τιμή να έχω την ευθύνη ενός υπουργείου που έχει απόλυτη σχέση με τον πυρήνα της σκέψης, της υψηλής προσδοκίας όλων των πολιτών της πατρίδας μου. Σε μια χώρα, τη Γερμανία, που είναι η ισχυρότερη βιομηχανική δύναμη στη βιομηχανία και η ισχυρότερη οικονομική δύναμη στον τουρισμό για ολόκληρο τον κόσμο. Και ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΕΟΤ τον κ. Κοφίνη για τη συμβολή του στην δουλειά την οποία κάνουμε.

Αισθανόμαστε σαν μάνατζερ σε μια μεγάλη εταιρεία. Με μια διαφορά, το κέρδος δε θα είναι για μας θα είναι για όλους εσάς και για πολλούς περισσότερους στην Ελλάδα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024