Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑβραμόπουλος: Σημαντικά περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης και επενδύσεων έχει η Ήπειρος

Αβραμόπουλος: Σημαντικά περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης και επενδύσεων έχει η Ήπειρος

Επίσκεψη εργασίας στην Ήπειρο πραγματοποίησε χτες, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2005, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων και της Αυτοδιοίκησης, με αντικείμενο θέματα…

Επίσκεψη εργασίας στην Ήπειρο πραγματοποίησε χτες, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2005, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος,<...>όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων και της Αυτοδιοίκησης, με αντικείμενο θέματα τουρισμού και ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι “η Ήπειρος έχει σημαντικά περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης και επενδύσεων, προσθέτοντας ότι “ήδη το Υπουργείο καταρτίζει προγράμματα, ώστε πολύ σύντομα η ευρύτερη περιοχή – και μέσα από την κατάλληλη προβολή και διαφήμιση – να αναδειχθεί, ως ένας εκ των πρώτων προορισμών της πατρίδας μας”.

Ακόμα, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι “μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα επισκεφθεί την Ήπειρο κλιμάκιο του Ε.Ο.Τ., ενώ πρότεινε τη διεξαγωγή ημερίδας για τον αγροτουρισμό. Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε επίσης, ότι “εκείνο που θα κρίνει το μέλλον συνολικά του ελληνικού τουρισμού είναι η ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις υποδομές”.

Ο κ. Αβραμόπουλος, από τα Γιάννενα, όπου βρισκόταν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είναι χαρά μου, που βρίσκομαι στα Γιάννενα. Όπως ξέρετε ο σκοπός αυτής της αποστολής ήταν να συζητήσουμε με τους παράγοντες της περιοχής – και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα – γύρω από θέματα, που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη και την προοπτική της Ηπείρου. Η Ήπειρός διαθέτει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που της επιτρέπουν με τον πολιτισμό, με το απαράμιλλο φυσικό της περιβάλλον, με τη φιλοξενία των ανθρώπων της, να αποδειχθεί ως ένας εκ των πρώτων τουριστικών προορισμών της χώρας.

Τον τελευταίο καιρό το ενδιαφέρον όλο και περισσότερο αυξάνει για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. Αυτό σημαίνει πολλά και για τις επενδύσεις. Όπως γνωρίζετε – και αυτό έχει τονιστεί ιδιαίτερα εδώ στα Γιάννενα από τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή – το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την Περιφέρεια είναι αμέριστο.

Πιστεύουμε δε, ότι ο τουρισμός είναι ένα μέσο, ένα εργαλείο για την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας. Και επειδή είμαστε σε μια περιοχή της Ελλάδος, η οποία έχει ακόμα τα ίχνη της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης από το παρελθόν, πιστεύω ότι μέσα από όσα συζητήσαμε και παρουσιάσαμε και μέσα από τα προγράμματα, που αυτή τη στιγμή εκπονούνται, η Ήπειρος θα βρει το δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης. Αυτό θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, στην αύξηση του εισοδήματος των πολιτών της περιοχής και σε περισσότερες θέσεις εργασίας. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού περιβάλλοντος, αλλά και με την ενδυνάμωση του πολιτισμού της Ηπείρου, που όπως είπα, έχει να μας δώσει πολλά μέσα από την ιστορία της.

Εμείς οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Ήπειρο, στη μεγάλη της προσφορά, στους εθνικούς ευεργέτες και να σταθούμε με σεβασμό στην ιστορία της περιοχής, αλλά κυρίως με ευθύνη στο μέλλον της”.

Να σημειωθεί ότι στο ταξίδι του στην Ήπειρο ο Υπουργός συνοδευόταν από το Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ., κ. Γιώργο Φωτεινόπουλο, ενώ στα πλαίσια του ταξιδιού του ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφτηκε τις ορεινές Κοινότητες Σιράκου και Καλαριτών, καθώς και τη Μονή Κηπήνας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024