Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιήμερη περιοδεία Βουλγαράκη στα νησιά των Κυκλάδων
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Διήμερη περιοδεία Βουλγαράκη στα νησιά των Κυκλάδων

Διήμερη περιοδεία στα νησιά των Κυκλάδων πραγματοποίησε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Κουρούσηκαι […]

Διήμερη περιοδεία στα νησιά των Κυκλάδων πραγματοποίησε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Κουρούση<...>και τον βουλευτή κ. Ιωάννη Βρούτση.

Ο κ. Υπουργός κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, την Τρίτη 15 Απριλίου, επισκέφθηκε στη Σύρο την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, όπου αφού ξεναγήθηκε στους χώρους της, είχε συζήτηση με τους σπουδαστές οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματά τους. Ο κ. Βουλγαράκης τους άκουσε με προσοχή, τόνισε την αναγκαιότητα του ναυτικού επαγγέλματος και τα θετικά του στοιχεία και είπε ότι θα εξετάσει τα αιτήματά τους, τα οποία θεωρεί πολύ σημαντικά και ουσιαστικά.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο και κατόπιν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Νομάρχης κ. Δημήτρης Μπάϊλας, οι Δήμαρχοι Ερμούπολης κ. Ιωάννης Δεκαβάλας, `Ανω Σύρου κ. Φώτης Ζαγοράρης και Ποσειδωνίας κ. Γιώργος Μακρυωνίτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Ρούσσος, καθώς και Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Δεύτερος σταθμός της περιοδείας του κ. Βουλγαράκη ήταν η Σίφνος. Στο Δημαρχείο της Σίφνου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Γεροντής και Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Στη σύσκεψη τέθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, για το οποίο ο κ. Βουλγαράκης είπε πως «το Υπουργείο παρακολουθεί το θέμα, το οποίο αφορά στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου και κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δοθούν λύσεις». Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «τα τελευταία 4 χρόνια έχουν διπλασιαστεί οι προϋπολογισμοί και πως μόνο για εφέτος δίνονται 20 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε σχέση με πέρυσι».

Πριν από την αναχώρηση του από τη Σίφνο ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε το αλιευτικό καταφύγιο, δηλώνοντας σχετικά: «Η ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου της Σίφνου, η οποία ουσιαστικά λειτουργεί σαν μια μαρίνα είναι ένα έργο, το οποίο θα δώσει πνοή σε ολόκληρο το νησί αφού το καθιστά κέντρο σε όλες τις ρότες των μικρών ή μεγαλύτερων σκαφών προς τις Κυκλάδες. Ήταν ένα αίτημα πολλών ετών, το οποίο ικανοποιείται και το οποίο πραγματικά δίνει νέες δυνατότητες σε ένα υπέροχο νησί. Η ολοκλήρωσή του είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη και ελπίζουμε ότι φέτος θα δώσει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα».

Τέλος ο κ. Υπουργός επισκέφτηκε και τη μονάδα αφαλάτωσης Σίφνου όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο ΥΕΝΑΝΠ έχουμε ξεκινήσει μια δημόσια διαβούλευση με σκοπό να λυθεί το πρόβλημα της λειψυδρίας που υπάρχει στα νησιά με μεθόδους αφαλάτωσης. Η μέθοδος αυτή εκτός του έχει την δυνατότητα να παρέχει υψηλής ποιότητας νερό με πολύ χαμηλό κόστος. Αυτή η δημόσια διαβούλευση θα οδηγήσει σε επάρκεια στα περισσότερα νησιά κι έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να πούμε ότι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που απασχολούσε την νησιωτική Ελλάδα ανήκει στο παρελθόν. Η αφαλάτωση αυτή είναι μία από τις δύο οι οποίες θα εγκατασταθούν στο νησί και οι οποίες θα μπορούν να εφοδιάσουν το νησί με δύο χιλιάδες κ.μ. νερό, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για το νησί».

Η περιοδεία συνεχίστηκε την Τετάρτη, 16 Απριλίου, με επισκέψεις στη Σέριφο, όπου ο κ. Βουλγαράκης συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Σερίφου κα Αγγελική Συνοδινού και Δημοτικούς Συμβούλους, στην Κύθνο όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζαμπέτα και τέλος στην Κέα, όπου συναντήθηκε με το έπαρχο κ. Στέφανο Λέπουρα και τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Δεμέναγα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024