Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκπρόσωποι της ΕΤΑ και του ΞΕΕ στην εκπομπή Business & Travel

Εκπρόσωποι της ΕΤΑ και του ΞΕΕ στην εκπομπή Business & Travel

Σε διεθνή οίκο έχει αναθέσει η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης την μελέτη ανάπλασης της περιοχής του Καϊάφα, βήμα απαραίτητο προκειμένου με επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ, η ΕΤΑ […]

Σε διεθνή οίκο έχει αναθέσει η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης την μελέτη ανάπλασης της περιοχής του Καϊάφα, βήμα απαραίτητο προκειμένου με επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ, η ΕΤΑ να προχωρήσει στη συνολική<...>ανάπλαση της περιοχής η οποία περιλαμβάνει και την αναβάθμιση των τριών ξενοδοχείων ΞΕΝΙΑ της λίμνης Καϊάφα. Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΤΑ, κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, στην εκπομπή Business & Travel στο οικονομικό κανάλι sbc.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο διαγωνισμός για τη μαρίνα του ΣΕΦ έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαγωνισμοί για τις περιοχές της Αφάντου στη Ρόδο και της Αναβύσσου, καθώς και για τα ξενοδοχεία Ξενία σε Βυτίνα και Σκιάθο. Την ίδια στιγμή εκτελούνται έργα στην μαρίνα Αλίμου και την Πλαζ Βουλιαγμένης, με σκοπό την αναβάθμιση τους.

Ακόμα ο κ. Αλιβιζάτος αναφέρθηκε και στις εκατοντάδες δικαστικές διαμάχες στις οποίες εμπλέκεται η ΕΤΑ, λέγοντας πως οι περισσότερες προκύπτουν από συμβάσεις που είχαν υπογραφεί στο παρελθόν, αλλά και από προβλήματα που προκύπτουν με το πέρασμα του χρόνου και δεν ήταν εύκολο να προβλεφθούν. Προβλήματα ωστόσο δημιουργούνται όχι μόνο από ιδιώτες, αλλά και από την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία επιδιώκει τη διαχείριση της περιουσίας του ΕΟΤ, χωρίς όμως να την αξιοποιεί σωστά.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΤΑ, δήλωσε πως ο τουρισμός χρειάζεται τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όμως ως προς την ανάπτυξη τους δεν βοηθούν καθόλου το χωροταξικό και οι διαφωνίες που προκύπτουν.

Εν τω μεταξύ αναντιστοιχία παρατηρείται μεταξύ των αφίξεων στη χώρα, που παρουσιάζουν θετικό πρόσημο και των διανυκτερεύσεων που καταγράφουν φθίνουσα πορεία, ενώ το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το θέμα προκειμένου να ανακαλύψει τα αίτια του προβλήματος και να προτείνει τρόπους επίλυσης του, δήλωσε στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής ο Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ, κ. Δημήτρης Καραλής. Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ τόνισε πως στο ξενοδοχειακό επιμελητήριο πρόκειται να ενταχθούν και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς ένα σημαντικό θέμα είναι η αποσαφήνιση της εικόνας που παρουσιάζουν, αλλά και η αντιμετώπιση της παραξενοδοχείας.

Τέλος, ο κ. Καραλής ανέφερε πως υπάρχει σαφές πρόβλημα με την προβολή της χώρας στο εξωτερικό και πως η πολιτεία θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα, ενώ κύριο αίτημα αποτελεί μια πιο στοχευμένη και επικαιροποιημένη διαφήμιση. Σχετικά με την ύπαρξη του τέλους παρεπιδημούντων επεσήμανε πως αποτελεί απολίθωμα του παρελθόντος που πρέπει να καταργηθεί.

Υπενθυμίζεται πως η εκπομπή Business & Travel παρουσιάζεται από τον κ. Χάρη Ντιγριντάκη κάθε Πέμπτη στις 21:00 από τη συχνότητα του καναλιού sbc και σε επανάληψη κάθε Σάββατο (14.30-15.30) και Κυριακή (15.00-16.00). Πρόκειται για την μοναδική εκπομπή που ασχολείται με το επιχειρείν της τουριστικής βιομηχανίας, ενημερώνοντας για όλες τις τελευταίες ειδήσεις στον χώρο του τουρισμού, των μεταφορών αλλά και του τουριστικού Real Εstate.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024