Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης προτείνει ο πρόεδρος της ΠΟΞ

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης προτείνει ο πρόεδρος της ΠΟΞ

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την ανυπαρξία πρωτοβουλιών αντιμετώπισης της τρέχουσας τουριστικής κρίσης, καθώς και την αδυναμία προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό εξέφρασε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο […]

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την ανυπαρξία πρωτοβουλιών αντιμετώπισης της τρέχουσας τουριστικής κρίσης, καθώς και την αδυναμία προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό εξέφρασε<...>, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Βασίλης Μηναϊδης.

Πιο συγκεκριμένα και με αφορμή την πρόσφατα διεξαχθείσα Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ITB) του Βερολίνου ο κ. Μηναϊδης επισήμανε το γεγονός ότι «η προβολή της χώρας δε φάνηκε πουθενά, καθώς με απόφαση του αρμόδιου Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού έχει ανασταλεί προτού καν αρχίσει». Ερωτηθείς δε για τη συνολική δράση του ΕΟΤ σχετικά με το τρέχον ζήτημα της τουριστικής κρίσης, ο κ. Μηναϊδης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΕΟΤ Γιάννη Πατέλλη για ανικανότητα και παράλογη φοβία αναφορικά με τη μεγάλη σοβαρότητα των συγκεκριμένων θεμάτων και ειδικότερα την προοπτική συνδιαφήμισης με τους Τ.Ο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ σημείωσε ότι η τωρινή κρίση που διέρχεται ο τουρισμός παγκοσμίως είναι η πρώτη κρίση τέτοιου μεγέθους μετά το 1991 και τον πόλεμο του Κόλπου, ενώ, επανερχόμενος στην ITB, συμπλήρωσε ότι φέτος η τάση που επικρατεί διεθνώς προκειμένου να διασωθεί κάπως η κατάσταση είναι η υποχώρηση της ποιότητας έναντι της χαμηλής τιμής.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, ο κ. Μηναϊδης διαπίστωσε ότι η τουριστική κρίση –τόσο η τωρινή όσο και της προσεχούς πενταετίας- μπορεί να ξεπεραστεί με μια σειρά μέτρων όπως : α) την περιοδική αναστολή των αεροπορικών τελών, β) την συνδιαφήμιση με τους Tour Operators και γ) την βελτίωση της υποδομής. Όσον αφορά το τελευταίο, ο πρόεδρος της ΠΟΞ τόνισε την επιτακτική ανάγκη για ανακαίνιση όσο το δυνατό περισσότερων κλινών και κατ’ επέκταση την αναβάθμιση των ξενοδοχείων, καθώς και την καταβολή της επιδότησης των 3.000 ευρώ ανά δωμάτιο για τα μικρότερης κατηγορίας ξενοδοχεία της Αττικής, απόφαση που η υλοποίησή της ήδη έχει καθυστερήσει δραματικά.

Τέλος, ο κ. Μηναϊδης υπογράμμισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης και αξιοποίησης του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, ώστε να επιτευχθεί η κατάθεση της φωνής και η επίλυση των προβλημάτων κάθε σωματείου του ελληνικού τουριστικού κλάδου, ξεχωριστά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024