Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνέργειες για την αντιμετώπιση της κρίσης στον τουρισμό κατέγραψε η Επιτροπή Διαχείρισης Εκτάκτων Κρίσεων στον Τουρισμό

Ενέργειες για την αντιμετώπιση της κρίσης στον τουρισμό κατέγραψε η Επιτροπή Διαχείρισης Εκτάκτων Κρίσεων στον Τουρισμό

Η Επιτροπή Διαχείρισης Εκτάκτων Κρίσεων στον Τουρισμό, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού, κ. Δημήτρη Γεωργακάκη και την συμμετοχή του προέδρου του ΕΟΤ κ. Ευγενίου Γιαννακόπουλου εξέτασε […]

Η Επιτροπή Διαχείρισης Εκτάκτων Κρίσεων στον Τουρισμό, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού, κ. Δημήτρη Γεωργακάκη και<...> την συμμετοχή του προέδρου του ΕΟΤ κ. Ευγενίου Γιαννακόπουλου εξέτασε τις προτάσεις των φορέων και αποφάσισε να τις ομογενοποιήσει σε δύο άξονες: Στη διαμόρφωση της προσφοράς και της ζήτησης για την ελληνική τουριστική αγορά
Στις επιπτώσεις που ενδεχομένως θα έχει η κρίση στον τουρισμό της Αθήνας, επίσης, στον θαλάσσιο και τον συνεδριακό τουρισμό.
Αποφασίστηκε, επίσης, να δημιουργηθεί υποστηρικτικός μηχανισμός για την αγορά των ΗΠΑ, ώστε να μην απολεσθεί, αλλά να διατηρηθούν ερείσματα τα οποία θα μπορούν, στο άμεσο μέλλον, να μεγιστοποιηθούν με τις κατάλληλες ενέργειες.

Ο βασικός άξονας για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι η επαναδιάταξη των μέσων προβολής, με μεγαλύτερη έμφαση σε ενέργειες επικοινωνίας και προβολής, παρά άμεσης διαφήμισης.

Παράλληλα, θα επιδιωχθούν συνέργειες συνδιαφήμισης με Tour Operators των ΗΠΑ και θα υπάρξουν ειδικά υποστηρικτικά μέσα για τα τουριστικά γραφεία της χώρας αυτής, που διακινούν αμερικανούς τουρίστες στην Ελλάδα. Το σχέδιο για την αμερικανική αγορά θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα κληθούν οι εκπρόσωποι των αεροδρομίων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου των Σπάτων, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, της ΟΑ και των ξένων αεροπορικών εταιριών προκειμένου να διατυπώσουν τις θέσεις τους στο ζήτημα του κόστους των αερομεταφορών.

Μια από τις προτεραιότητες της Επιτροπής, είναι και ο θαλάσσιος τουρισμός ζήτημα που θα εξετασθεί σε άλλη συνεδρίαση, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας, Εμπορικής Ναυτιλίας και των φορέων του θαλάσσιου τουρισμού.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργαράκης οι συνεδριάσεις της Επιτροπής γίνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα και οι προτάσεις των φορέων που συμμετέχουν αποτελούν την 'πρώτη ύλη' για την χάραξη της πολιτικής εκείνης, που όχι μόνο θα δώσει λύσεις σε προβλήματα τα οποία ανακύπτουν από την διεθνή κρίση, αλλά και θα αξιοποιήσει, προς θετική κατεύθυνση τις διεθνείς εξελίξεις επαναδιάταξης των τουριστικών προορισμών, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα, η ασφαλέστερη στην περιοχή.

Επισημαίνεται ότι στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων, ΗΑΤΤΑ, των ξενοδοχείων της Αθήνας, των κρουαζιεροπλοίων, των τουριστικών σκαφών, των τουριστικών λεωφορείων, κ.α., ενώ παραβρέθηκαν και μίλησαν για τις αγορές τους οι Διευθυντές ΕΟΤ κ. Π. Αργυρός και Ολλανδίας κ. Σ. Ιωαννίδης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι Διευθύντριες της Διεύθυνσης Μελετών και Επενδύσεων, κ. Ελισάβερ Χατζηνικολάου, και της Διεύθυνσης Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης κ. Ειρήνη Φραγκιαδάκη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024