Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπενδυτικός προορισμός η Ελλάδα

Επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα

Στις προσπάθειες που καταβάλει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ώστε ο ελληνικός τουρισμός να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος, της αναπτυξιακής πορείας της χώρας αναφέρθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στην 20η Philoxenia…

Στις προσπάθειες που καταβάλει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ώστε ο ελληνικός τουρισμός να αποτελέσει την<...> αιχμή του δόρατος, της αναπτυξιακής πορείας της χώρας αναφέρθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στην 20η Philoxenia. Παράλληλα επεσήμανε τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να αναδειχθεί σε επενδυτικό προορισμό μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων.

Αναφερόμενος στο νέο αναπτυξιακό νόμο διευκρίνισε ότι σε αυτόν θα περιλαμβάνονται αυξημένα κίνητρα για επενδύσεις ενώ διευρύνεται ο κύκλος των επιχειρήσεων που θα μπορούν να υπαχθούν σε αυτόν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στο εξής θα μπορούν να εντάσσονται ακόμα και μεγάλα τουριστικά γραφεία.

Με αφορμή των εν εξελίξει διαγωνισμό για την διαφημιστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε με έμφαση ότι η καμπάνια προβολής θα ξεκινήσει φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, επισημαίνοντας τον τετραπλασιασμό των κονδυλίων που θα διατεθούν και τα οποία θα φτάσουν 31 εκατ. ευρώ. Διευκρίνισε ωστόσο ότι από την επόμενη χρονιά θα αλλάξει ριζικά η διαδικασία που ακολουθείτε ενώ για την επιλογή του αναδόχου που θα αναλαμβάνει την διαφημιστική προβολή. Επιπλέον θα αλλάξει και το στρατηγικό σχέδιο marketing στο οποίο βασίζεται σήμερα ο Ελληνικός τουρισμός.

Ο υπουργός δήλωσε ότι το κύριο βάρος της προσπάθειας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου θα αναλάβουν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, εκθεσιακός, συνεδριακός και αθλητικός τουρισμός οι οποίοι εμφανίζουν μεγάλες δυνατότητες να προσελκύσουν νέα πελατεία στην χώρα μας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο πλαίσιο αυτό θα εκπονηθούν εξειδικευμένα σχέδια marketing, για την κάθε μια από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ο υπουργός τόνισε τέλος με έμφαση, την ανάγκη επανεκπαίδευσης όλων όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό. αναφερόμενος στα νέα προγράμματα κατάρτισης που προκήρυξε το υπουργείο «θα πρέπει να καθίσουν στα θρανία όλοι. Από το τελευταίο ταβερνιάρη μέχρι τον μεγαλύτερο ξενοδόχο» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024