Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίλυση των προβλημάτων της έκδοσης βίζας

Επίλυση των προβλημάτων της έκδοσης βίζας

Με θέμα τις διαδικασίες για την απρόσκοπτη και εντός 72 ωρών χορήγησης Visa Schengen από τα ελληνικά προξενεία συναντήθηκε χθες το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΞ με την υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής των πρόεδρο κ. Ανδρέα Ανδρεάδη…

Με θέμα τις διαδικασίες για την απρόσκοπτη και εντός 72 ωρών χορήγησης Visa Schengen από τα ελληνικά προξενεία<...> συναντήθηκε χθες το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΞ με την υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής των πρόεδρο κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, εισηγήθηκε τρόπους βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης ενώ πρότεινε τη δημιουργία διαύλου άμεσης επικοινωνίας με το υπουργείο εξωτερικών προκειμένου να αντιμετωπίζουν εν τη γενέσει τους τυχόν προβλήματα.

Από την πλευρά της, η κυρία Μπακογιάννη δεσμεύτηκε να εξετάσει με προσοχή τις προτάσεις και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση τρόπων περαιτέρω βελτίωσης της λειτουργίας των προξενικών αρχών και αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης των ξένων πολιτών που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Είχαμε μία πρώτη, ιδιαίτερα εποικοδομητική, συνάντηση με την κυρία Υπουργό Εξωτερικών, η οποία δείχνει αυξημένη ευαισθησία και έντονο ενδιαφέρον για τα θέματα του Ελληνικού Τουρισμού.

Ειδικά όσον αφορά στις διαδικασίες χορήγησης Visa Schengen σε επισκέπτες από χώρες στρατηγικής σημασίας για τον Τουρισμό μας, όπως π.χ. η Ρωσία, ζήτημα που για τον κλάδο μας είναι ένα από τα σημαντικότερα, διαπιστώνουμε ότι τα τελευταία δύο (2) χρόνια, παρά τις σημαντικές προσπάθειες υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν..» Και συνέχισε: «Επισημάναμε ότι όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά χορηγούνται Βίζες, τόσο θα πολλαπλασιάζονται τα οικονομικά και άλλα οφέλη για τη χώρα, την εθνική οικονομία και τον τουρισμό. Και το κυριότερο δεν θα χάνονται, πλέον, τεράστια έσοδα που σήμερα κατευθύνονται σε άλλες ανταγωνίστριες χώρες».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024