Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιτυχώς ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων της ΠΟΞ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων της ΠΟΞ

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή ξενοδόχων ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχω (ΠΟΞ) στο διάστημα 2-5 Ιουνίου 2008, σε Βόλο, Λάρισα, Ρόδοκαι Θεσσαλονίκη. […]

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή ξενοδόχων ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχω (ΠΟΞ) στο διάστημα 2-5 Ιουνίου 2008, σε Βόλο, Λάρισα, Ρόδο<...>και Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών, η διοίκηση της Ομοσπονδία ενημέρωσε τους ξενοδόχους για το πλέγμα δράσεων και παρεμβάσεων στις οποίες έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα ή έχει δρομολογήσει για το αμέσως επόμενο, επί σειράς ζητημάτων που απασχολούν τον Κλάδο.

Ως προς τις νέες πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας, μεταξύ άλλων ανακοινώθηκαν οι εξής:


  • Ο σχεδιασμός προγράμματος συστηματικής παρακολούθησης και καταγραφής των στατιστικών μεγεθών της Ελληνικής Ξενοδοχίας, όπως των διανυκτερεύσεων, του μέσου εσόδου ανά δωμάτιο και της διάρκειας παραμονής των επισκεπτών και σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες.

  • Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη Μελέτη για τη δημιουργία ξενοδοχείων τύπου boutique, η υποβολή στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης πρότασης για την εκπόνηση Μελέτης σχετικά με πρόγραμμα πιστοποίησης και χορήγησης από τον ΕΟΤ ειδικού σήματος ECO-Hotels σε ξενοδοχειακές μονάδες που τηρούν μία πολιτική φιλική προς το περιβάλλον ως προς τις υποδομές, υπηρεσίες και εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες.


Ως προς τις δράσεις της Ομοσπονδίας για την επίλυση χρόνιων ζητημάτων του Κλάδου και τη διευθέτηση σημαντικών προβλημάτων και εκκρεμοτήτων, έγινε εκτενής ενημέρωση αλλά και «ανοικτή συζήτηση», μεταξύ άλλων, επί των ακόλουθων θεμάτων:

  • Το πρόβλημα που έχει προκύψει από την εφαρμογή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) καθώς και τις εξελίξεις για το καθολικό αίτημα αναθεώρησης του καθεστώτος του Τέλους Παρεπιδημούντων.

  • Την επείγουσα ανάγκη λειτουργικής τακτοποίησης των κολυμβητικών δεξαμενών των ξενοδοχείων και η απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Ο κλάδος τελεί εν αναμονή του Σχεδίου σχετικής ρύθμισης η οποία, σύμφωνα με ρητή δέσμευση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, θα τεθεί εντός των ημερών σε δημόσια διαβούλευση.
  • Θέματα γενικών υποδομών και θέματα αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων θα διοργανώσει και νέο γύρο αντίστοιχων ενημερωτικών συναντήσεων σε άλλες περιοχές της χώρας εντός των επομένων εβδομάδων.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024