Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕρώτηση Ζήση για αεροπορική σύνδεση Ελλάδας – Κίνας

Ερώτηση Ζήση για αεροπορική σύνδεση Ελλάδας – Κίνας

Ερώτηση προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη, κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006, η βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κυρία Ροδούλα Αθ. Ζήση

Ερώτηση προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών,<...>κ. Μιχάλη Λιάπη, κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006, η βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κυρία Ροδούλα Αθ. Ζήση, σχετικά με το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας – Κίνας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτηση της η κα Ζήση:

“Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο Τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελληνικής Οικονομίας και δεν φθάνουν οι επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες της Κυβέρνησης και οι πολυπρόσωπες αντιπροσωπείες με επικεφαλής τον πρώην και τη νυν Υπουργό Τουρισμού, που επισκέπτονται μεγάλες και μακρινές χώρες, προκειμένου να προσελκύσουν ξένους τουρίστες στην Ελλάδα.

Είναι απαραίτητο να εξασφαλισθούν οι υποδομές και οι αεροπορικές συνδέσεις της Ελλάδας με αυτές τις μακρινές χώρες. Για να γίνει η Ελλάδα τουριστικός προορισμός, χρειάζονται απευθείας αεροπορικές συνδέσεις.

Η ερώτησή μου, με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού στην Κίνα, αποσκοπεί στο να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός από την Υπουργό Τουρισμού και τον Υπουργό Μεταφορών για την ατζέντα των διαπραγματεύσεων, των συναντήσεων και των συζητήσεων που αφορούν στη διευκόλυνση των τουριστικών σχέσεων της Κίνας με την Ελλάδα, καθώς και για τη θεσμική και επιχειρηματική ιδιότητα των μελών της αντιπροσωπείας, έτσι ώστε να υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι και κατευθύνσεις για την πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας – Ελλάδας.

Θυμίζω ότι, ο πρώην Υπουργός κ.Αβραμόπουλος, καθώς και ο τέως Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Καλογερόπουλος είχαν πολλές φορές δηλώσει ότι, το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης με την Κίνα, ήταν ζήτημα που είχε ολοκληρωθεί και σύντομα θα άρχιζε η σύνδεση. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο.

Έτσι, μπορεί η Υπουργός να δηλώνει ότι “κανένα ταξίδι στην Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένο, αν δεν περιλαμβάνει επίσκεψη, ή αν δεν ξεκινά από την Ελλάδα, αλλά και κανένα ταξίδι δεν γίνεται από τέτοια απόσταση χωρίς αεροπορική σύνδεση”, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εξασφαλισθεί αυτή η προϋπόθεση.

Οι επαρκείς αεροπορικές συνδέσεις συνιστούν πυλώνα του τουρισμού και των τουριστικών σχέσεων.

Θυμίζω, επίσης, ότι οι τουριστικές γειτονικές χώρες έχουν ήδη εξασφαλίσει αεροπορικές εταιρίες για την αεροπορική σύνδεση με την Κίνα”.

Με βάσει όλα τα παραπάνω, η κα Ζήση ερωτά τους κ.κ. Υπουργούς:


  1. Υπήρχε επαρκής εκπροσώπηση του Υπουργείου Μεταφορών στην πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Υπουργό Τουρισμού στην Κίνα;

  2. Έχουν γίνει διαπραγματεύσεις με τις Κινεζικές αεροπορικές γραμμές και σε ποιο σημείο βρίσκονται;

  3. Γιατί επί 21/2 χρόνια παραμένει εξαγγελία η αεροπορική σύνδεση με την Κίνα, παρά τις υποσχέσεις των Υπουργών Τουρισμού της Κυβέρνησης της Ν.Δ.;
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024