Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕυοίωνες οι προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας στον τουριστικό τομέα

Ευοίωνες οι προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας στον τουριστικό τομέα

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα για τον ελληνικό τουρισμό από την επίσκεψη του Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιου Λιάσκου στη Μόσχα, στα πλαίσια του `2ου Πανεκκλησιαστικού Συνεδρίου για την Ορθοδοξία και τις Περιηγήσεις`, που…

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα για τον ελληνικό τουρισμό από την επίσκεψη του Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιου Λιάσκου<...>στη Μόσχα, στα πλαίσια του `2ου Πανεκκλησιαστικού Συνεδρίου για την Ορθοδοξία και τις Περιηγήσεις`, που οργάνωσε το Πατριαρχείο Μόσχας. Το Σάββατο ο υφυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ρωσικών ΜΜΕ, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ευοίωνες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που διαγράφονται στον τομέα του τουρισμού, επισημαίνοντας την μεγάλη αύξηση τουριστών φέτος από τη ρωσική αγορά (50% περίπου).

Επίσης αναφέρθηκε στην ειδική συμφωνία, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των 25 χωρών μελών της Ε.Ε. και της Ρωσίας, για την έκδοση βίζας σε ειδικές κατηγορίες Ρώσων πολιτών (επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι κ.λ.π.) που αποτελούν ένα μεγάλο τμήμα της ρώσικης κοινωνίας. Χτες, ο υφυπουργός μιλώντας στο συνέδριο αναφέρθηκε στην συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και Εκκλησίας της Ελλάδας για τις προσκυνηματικές περιηγήσεις, με τη σύσταση ειδικής επιτροπής που ασχολείται με αυτό, μεταξύ υπουργείων και εκκλησίας, ενώ αναφέρθηκε επίσης και στους βαθείς θρησκευτικούς και ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών, ευχόμενος παράλληλα τη σύσταση ανάλογου οργάνου μεταξύ ρωσικής και ελληνικής εκκλησίας, που στόχο θα έχει τη προώθηση των προσκυνηματικών περιηγήσεων. Η πρόταση αυτή αντιμετωπίστηκε θετικά από τον πρόεδρο των Διεθνών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτη του Σμολένση Κύριλλο.

“Σήμερα προωθούμε την προσέλκυση προσκυνηματικών περιηγήσεων από την Ρωσία δημιουργώντας προγράμματα συνδυασμού του θρησκευτικού συναισθήματος και των φιλοσοφικών αναζητήσεων με τον τουρισμό διακοπών ή αναψυχής, ή και τον πολιτιστικού περιεχομένου χειμερινό τουρισμό” τόνισε στην ομιλία του ο κ. Λιάσκος. Όπως πρόσθεσε μάλιστα στη συνέχεια, “υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές για παιδικό – μαθητικό ρωσικό τουρισμό (κατασκηνώσεις) στην χώρα μας ο οποίος προωθείται αποτελεσματικά”. “Επιδίωξη μας” κατέληξε “είναι μέσω ταξιδιών γνωριμίας στην Ελλάδα να φέρουμε σε άμεση επαφή Ρώσους τουρίστες και μαθητές, με τον πλούτο, τις παραδόσεις, τις καθημερινές πρακτικές και τις αξίες της κοινής θρησκείας μας”.

Ο υφυπουργός, τέλος, αναφέρθηκε σε μια σειρά δράσεων που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος για την ενίσχυση του προσκυνηματικού – θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024