Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓια υποκλοπή του έργου των τουριστικών λεωφορείων από τον ΟΑΣΑ κάνει λόγο η ΠΟΕΤ

Για υποκλοπή του έργου των τουριστικών λεωφορείων από τον ΟΑΣΑ κάνει λόγο η ΠΟΕΤ

Επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη, με κοινοποίηση στον Υπουργό και Υφυπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Αναστάσιο Λιάσκο, στον πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο – Στράτη

Επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη, με κοινοποίηση στον Υπουργό και Υφυπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης,<...>κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Αναστάσιο Λιάσκο, στον πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο – Στράτη, στη Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Πούλμαν και στη Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, έστειλε χτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού – , η οποία κάνει λόγο για υποκλοπή του έργου των τουριστικών λεωφορείων από τον ΟΑΣΑ.

Χαρακτηριστικά, η ΠΟΕΤ αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της τα ακόλουθα:

“Κατάπληκτοι διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι με απόφαση σας λεωφορεία του ΟΑΣΑ ειδικά διασκευασμένα, θα εκτελούν μεταφορές και εκδρομές τουριστών κατά παράβαση του νόμου 2446 `περί ειδικών τουριστικών λεωφορείων`, του νόμου 2963 `περί λειτουργίας των Δημοσίων επιβατικών μεταφορών` και του νόμου `περί τουριστικών γραφείων`.

Ακόμη και οι προηγούμενες κυβερνήσεις κύριε Υπουργέ, παρ` όλες τις σκανδαλώδεις διακρίσεις εις βάρος των τουριστικών λεωφορείων και υπέρ των λεωφορείων των ΚΤΕΛ, οι οποίες οδήγησαν τα Ελληνικά τουριστικά λεωφορεία σε οικονομική κρίση υποκλέπτοντας το εποχιακό έργο τους, δεν έφτασαν μέχρι αυτού του σημείου, δηλαδή αυτό που συμβαίνει τώρα με τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, προκλητικά και με την `βούλα` του Κράτους να μας υποκλέπτουν και αυτό το μικρό έργο, που μας έχει απομείνει και το οποίο ανήκει καθαρά στα τουριστικά λεωφορεία.

Αν υπάρχει η λογική στην Κυβέρνηση της πλήρους απελευθέρωσης για το σύνολο των οδικών μεταφορών, που άλλωστε ισχύει καθολικά στην Ε.Ε., την αποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά, αρκεί να εφαρμοστεί ισότιμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Να μπορέσουμε δηλαδή, και εμείς να εκτελούμε με τα τουριστικά λεωφορεία αστική συγκοινωνία, παίρνοντας ένα κομμάτι από το σημερινό μονοπωλιακό έργο του ΟΑΣΑ.

Εξάλλου ουδεμία ανάγκη ή κενό υπάρχει στην αγορά των περιηγήσεων, αφού δεκάδες εξειδικευμένα τουριστικά γραφεία οργανώνουν εκδρομές σ` όλα τα αξιοθέατα της Αθήνας, η οποία (έλλειψη) να δικαιολογούσε κατ` ελάχιστον την κρατική παρέμβαση χαρίζοντας tours, σε βάρος της τσέπης του έλληνα φορολογούμενου, αλλά και του επιχειρηματία.

Η σημερινή σας πρωτοβουλία, τον πραγματικό στόχο της οποίας δεν κατανοούμε, και η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για ενίσχυση των επιχειρήσεων, όχι μόνο είναι παράνομη, αλλά στην ουσία με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών τείνει να καταστρέψει μία ολόκληρη αγορά (αυτή των περιηγήσεων) από την οποία ζουν εκατοντάδες άνθρωποι (επαγγελματίες και εργαζόμενοι) και την οποία για πολλά χρόνια ο κλάδος μας προσπάθησε να δημιουργήσει. Γιατί τι άλλο γίνεται, όταν το Κράτος πουλά με 5 Ευρώ και ανταγωνίζεται αθέμιτα τα τουριστικά γραφεία, προσφέροντας υποβαθμισμένες υπηρεσίες εκδρομών στον τουρίστα;

Από νομικής άποψης και όπως καλύτερα το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης θα μπορούσε να πιστοποιήσει και το οποίο δηλώνει άγνοια, τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ δεν μπορούν από τον Νόμο να εκτελούν τουριστικό έργο, ούτε βέβαια να διοργανώνουν περιηγήσεις. Αναρωτιόμαστε λοιπόν εύλογα πώς μπορεί το Κράτος να ζητά από τους Πολίτες να εφαρμόζουν τον Νόμο, όταν το ίδιο προκλητικά παρανομεί και μάλιστα θίγοντας οικονομικά έναν ολόκληρο κλάδο.

Δυστυχώς και παρά τις προσπάθειες μας δεν κατέστη δυνατόν να σάς συναντήσουμε έως σήμερα για να σάς εξηγήσουμε ποιος ο ρόλος των 5.500 τουριστικών πούλμαν για τον τουρισμό και για την εθνική οικονομία. Θα μπορούσαμε επίσης σε μία συνάντηση να σάς εξηγήσουμε πώς πραγματικά πρέπει να οργανώνεται σωστά μία περιήγηση και ποιος ο ρόλος των Ελλήνων ξεναγών σ` αυτήν. Κατά την άποψή μας, εκτός των άλλων όσων παραπάνω αναφέραμε, η υπηρεσία που τα πούλμαν ΟΑΣΑ σήμερα προσφέρουν προς τον τουρίστα, αντί για διαφήμιση και εξυπηρέτηση, στην ουσία παρουσιάζουν μίαν ελλιπέστατη εικόνα του πολιτισμού μας και των μνημείων μας, γεγονός το οποίο στην ουσία στρέφεται σε βάρος του ελληνικού τουρισμού.

Η μονομερής, άδικη και παράνομη ενέργεια αυτή του Κράτους, μάς βρίσκει καθολικά αντίθετους και έτοιμους να υπερασπισθούμε τα συμφέροντα του κλάδου μας με κάθε νόμιμο τρόπο.

Θέλουμε να πιστεύουμε κ. Υπουργέ, ότι κακοί και άσχετοι με την πραγματικότητα Σύμβουλοι οδήγησαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Θα αναμένουμε την άμεση παρέμβασή σας, έτσι ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης να διευθετηθεί άμεσα το θέμα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024