Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίHATTA: Η κρίση θα δώσει ώθηση στον ενδοκοινοτικό τουρισμό

HATTA: Η κρίση θα δώσει ώθηση στον ενδοκοινοτικό τουρισμό

“Τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, η κρίση θα περιορίσει τα μακρινά ταξίδια και αντίθετα θα δώσει ώθηση στον ενδοκοινοτικό και περιφερειακό τουρισμό”. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών και […]

"Τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, η κρίση θα περιορίσει τα μακρινά ταξίδια και αντίθετα θα δώσει ώθηση<...> στον ενδοκοινοτικό και περιφερειακό τουρισμό". Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων (HATTA<.>) κ. Γιάννη Ευαγγέλου στα πλαίσια του 2ο Συνεδρίου Τουρισμού που διοργάνωσε το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία, στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2001, στο ξενοδοχείο Athenaeum Inter-Continental.

Ο πρόεδρος του HATTA στην ομιλία του με θέμα "Θεώρηση των πρόσφατων εξελίξεων στην Παγκόσμια και την Ελληνική αγορά" υπογράμμισε επίσης ότι "πρέπει να προβληθεί ιδιαίτερα η εικόνα της Ελλάδας ως ασφαλούς χώρας με ασφαλή αεροδρόμια και να υπάρξει ανασχεδιασμός στα προγράμματα δημοσίων σχέσεων και διαφήμισης, με έμφαση στη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος, στις υπερπόντιες αγορές και στις θεματικές μορφές τουρισμού. Το νέο τοπίο που διαμορφώνει η κρίση, κατά τον κ. Ευαγγέλου, θα πρέπει να κινητοποιήσει τα τουριστικά γραφεία και να μετατραπούν "από απλοί εντολοδόχοι/ εκτελεστές παραγγελιών των μεγάλων tour operators -ένας ρόλος που στη σημερινή διεθνή τουριστική αγορά εμπεριέχει σοβαρότατο ρίσκο και αμφίβολο μέλλον- σε παραγωγούς συγκεκριμένων πακέτων υπηρεσιών που θα εμπερικλείουν την προστιθέμενη αξία της εξειδικευμένης γνώσης και του διαφοροποιημένου τουριστικού προϊόντος".

"Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος", πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Ευαγγέλου, "θα πρέπει οι πράκτορες, κατ αρχάς να διερευνήσουν σε βάθος τις δυνατότητες κάθε περιοχής και στη συνέχεια να παράγουν και να προωθήσουν στη διεθνή αγορά, σχετικά τουριστικά πακέτα".

Στο συνέδριο τοποθετήθηκαν ακόμη εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και συλλογικών οργάνων Ακαδημαϊκοί από Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας και της Ελλάδας και διακεκριμένα στελέχη Τουριστικών και Συμβούλων επιχειρήσεων αναφέρθηκαν στις πρόσφατες εξελίξεις στην παγκόσμια και στην ελληνική αγορά, καθώς και στο μέλλον της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024