Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ απάντηση της Helios Airways στα τελευταία δημοσιεύματα

Η απάντηση της Helios Airways στα τελευταία δημοσιεύματα

Απαντώντας στα διάφορα δημοσιεύματα, ανταποκρίσεις και φήμες, που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, η Helios Airways ανακοίνωσεπροχτές, Τετάρτη 17 Αυγούστου 2005, ότι “δεν προτίθεται να εμπλακεί σε αντιπαραθέσεις και […]

Απαντώντας στα διάφορα δημοσιεύματα, ανταποκρίσεις και φήμες, που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, η Helios Airways ανακοίνωσε<...>προχτές, Τετάρτη 17 Αυγούστου 2005, ότι δεν προτίθεται να εμπλακεί σε αντιπαραθέσεις και αντικρούσεις της κάθε αναφοράς, αλλά επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

  • Κύριο μέλημα της εταιρίας μας ήταν πάντοτε και παραμένει η ασφαλής εκτέλεση των πτήσεων μας. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των κατασκευαστών των αεροσκαφών μας και της Πολιτικής Αεροπορίας στη συντήρηση και χρήση των αεροσκαφών μας.

  • Η εταιρία μας υποβάλλεται σε ελέγχους από τα αρμόδια τμήματα της Πολιτικής Αεροπορίας και ακολουθεί πιστά οποιεσδήποτε οδηγίες και υποδείξεις βάσει των Ευρωπαϊκών επιπέδων ασφάλειας.

  • Τα αεροπλάνα μας είναι κατάλληλα πιστοποιημένα από τις αρμόδιες αρχές. Είναι αναληθή δημοσιεύματα ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος Β737-300 δεν εδικαιούτο να πετά πάνω από τις 29.000 πόδια σε ευρωπαϊκό χώρο (κατέχουμε το σχετικό πιστοποιητικό).
  • Οι πιλότοι μας είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και διαθέτουν τις κατάλληλες ευρωπαϊκές άδειες για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
  • Ο κυβερνήτης του Boeing 737-300 Captain Hans-Jurgen Merten ήταν ηλικίας 58 ετών, έμπειρος, με πτήσεις πέρα των 17.000 ωρών και έγκυρη ευρωπαϊκή άδεια πιλότου / κυβερνήτη.

  • Τα πληρώματα μας (πιλότοι και αεροσυνοδοί) εργάζονται στα πλαίσια των επιτρεπτών ωρών που προβλέπουν οι κανονισμοί της Πολιτικής Αεροπορίας, πράγμα που ελέγχεται από τις αρμόδιες αρχές περιοδικά.

  • Επαναλαμβάνουμε ότι η εταιρία μας συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση του δυστυχήματος και είναι άτοπο και οδυνηρό να γίνονται εικασίες για τα πιθανά αίτια της τραγωδίας.


Διαβεβαιώνουμε το κοινό ότι η εταιρία μας συνεχίζει να έχει σαν πρώτη και μοναδική προτεραιότητα της την ασφάλεια των πτήσεων της και συνεχίζει τις εργασίες της κανονικά. Όπως είναι φυσικό σε ορισμένες πτήσεις παρατηρούνται κάποιες καθυστερήσεις ή αλλαγές στις ώρες λόγω ναύλωσης άλλων αεροσκαφών που χρειάζονται για να αναπληρώσουν την απώλεια του αεροσκάφους”

.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024