Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΗ ελληνική ακτοπλοΐα ζητά εναρμόνιση με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 3577/92
Για "απαρχαιωμένο θεσμικό πλαίσιο" μιλούν οι ακτοπλόοι

Η ελληνική ακτοπλοΐα ζητά εναρμόνιση με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 3577/92

Στα “παράδοξα” της ακτοπλοΐας αναφέρθηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι ακτοπλόοι. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ), κ. Απόστολος Βεντούρης, αναφέρθηκε στα γνωστά προβλήματα που κατά την Ένωση μαστίζουν τον κλάδο και που δημιουργούν κακή εικόνα. Το…

Στα “παράδοξα” της ακτοπλοΐας αναφέρθηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι ακτοπλόοι. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος<...> της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ), κ. Απόστολος Βεντούρης, αναφέρθηκε στα γνωστά προβλήματα που κατά την Ένωση μαστίζουν τον κλάδο και που δημιουργούν κακή εικόνα. Το βασικό αίτημα όπως αναφέρθηκαν των ακτοπλόων είναι η εναρμόνιση με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 3577/92. Το θέμα αυτό απασχολεί τον κλάδο της ακτοπλοΐας, αλλά παραμένει στάσιμο εδώ και δεκαεπτά χρόνια.

Η ΕΕΑ θα κάνει προσπάθεια να αναστρέψει την αρνητική εικόνα για τον κλάδο καθώς όπως ειπώθηκε ακόμη και στις συναντήσεις που έχουν οι εκπρόσωποι της με τους τοπικούς φορείς δεν γνώριζαν οι τελευταίοι τα προβλήματα που υπάρχουν.

Δεν μπορεί, τονίστηκε, να λειτουργεί η ακτοπλοΐα με ένα απαρχαιωμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο προσθέτει ένα δυσβάστακτο κόστος σε όλους τους επιβάτες της Ακτοπλοΐας.

Ο κ. Βεντούρης ζήτησε ακόμη μία φορά ότι πρέπει να εκλείψουν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων οι οποίες επιβαρύνουν την τιμή του εισιτηρίου κατά 33%. Τέλος αναφέρθηκε για την κατάσταση των λιμανιών τονίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές για να προσεγγίζουν τα πλοία γι΄αυτό συχνά προσκρούουν κατά την προσπάθεια πρόσδεσής τους τα πλοία ή κάθονται έξω από τα λιμάνια 20, 30 και 40 λεπτά γιατί στα περισσότερα δεν μπορεί να προσεγγίσει πάνω από ένα πλοίο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024