Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Εταιρία Τουρισμού Κρήτης στο Ευρωκοινοβούλιο

Η Εταιρία Τουρισμού Κρήτης στο Ευρωκοινοβούλιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση με θέμα “Ζώντας με την Παραδοσιακή Τέχνη στα Νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η περίπτωση της Κρήτης”, η οποία διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, 19 […]

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση με θέμα "Ζώντας με την Παραδοσιακή Τέχνη στα Νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η περίπτωση της Κρήτης", η οποία διοργανώθηκε<...> στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, 19 με 23 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Αλέκου Αλαβάνου. Η έκθεση περιελάμβανε φωτογραφικό υλικό από τη Λαϊκή Τέχνη της Κρήτης, το οποίο είχε στόχο να βοηθήσει τον επισκέπτη να κατανοήσει πως ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει παράγοντα μιας ήπιας οικονομικής ανάπτυξης η οποία, με σεβασμό στην παράδοση και την αισθητική, θα δημιουργήσει πεδία δραστηριοτήτων για τους νέους ανθρώπους.

Στόχος της έκθεσης ήταν να αναδειχθεί η σχέση που έχουν τα παραδοσιακά επαγγέλματα με τον πολιτισμό των νησιών μας και η προώθηση προγραμμάτων που να ενισχύουν δραστηριότητες σχετικές με την πολιτιστική παράδοση και τα παραδοσιακά επαγγέλματα, τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Για τα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, η Εταιρία Τουρισμού Κρήτης συνεργάστηκε με τον κ. Αλαβάνο, προκειμένου να "ντυθεί" η έκθεση με ήχους, αρώματα και γεύσεις της Κρήτης. Η Εταιρία Τουρισμού Κρήτης, έχοντας τη θερμή ανταπόκριση πολλών από τους παραγωγούς του νησιού μας, φρόντισε για τον πλούσιο μπουφέ που προσφέρθηκε στους προσκεκλημένους, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τα παραδοσιακά κρητικά εδέσματα που στάλθηκαν απευθείας από την Κρήτη. Η ποικιλία των κρητικών γεύσεων σε συνδυασμό με την παραδοσιακή μουσική των Γ. Μπομπολάκη και Εμμ. Γιακουμάκη έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια της έκθεσης (μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξένοι και Έλληνες δημοσιογράφοι, κ.α.), την ευκαιρία να μεταφερθούν για μια βραδιά στην Κρήτη και να γνωρίσουν την ψυχή της.

Παράλληλα, με το έντυπο υλικό που έστειλε η Εταιρία Τουρισμού Κρήτης, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλες τις πλευρές του νησιού μας αλλά και να ενημερωθούν γα τα κρητικά προϊόντα και την περίφημη κρητική διατροφή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024