Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Γενική Γραμματεία Τουρισμού υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει
Απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σε δήλωση της Όλγας Κεφαλογιάννη

Η Γενική Γραμματεία Τουρισμού υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού διερωτάται για τη δήλωση της κας Όλγας Κεφαλογιάννη σχετικά με τη "δήθεν" κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού.

“Εντύπωση προκαλεί η δήλωση της τομεάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ κας Όλγας Κεφαλογιάννη σχετικά με τη ‘δήθεν’ κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού. Σε μια στιγμή μάλιστα που η συλλογική προσπάθεια, αλλά και το πνεύμα συναίνεσης έχουν αποφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα στον τομέα του τουρισμού”, τονίζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, απαντώντας σε δήλωση της κας Κεφαλογιάννη σχετικά με “δήθεν” κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού.

“Μάλιστα, η ΝΔ εκπροσωπείται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρο Αλιβιζάτο, ο οποίος συμβάλλει με πολύ θετικό τρόπο στο κλίμα συνεργασίας και συναίνεσης. Προφανώς η κα Κεφαλογιάννη δεν είναι καλά ενημερωμένη. Η Γενική Γραμματεία Τουρισμού με αντικείμενο την τουριστική πολιτική υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει”.

Η κα Κεφαλογιάννη, ανταπάντησε ως ακολούθως: “Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι ‘η Γενική Γραμματεία Τουρισμού με αντικείμενο την τουριστική πολιτική θα εξακολουθήσει να υπάρχει’. Θα ήμουν εξίσου χαρούμενη αν θα μπορούσε με την ίδια ευκολία να δεσμευτεί ότι η επιχειρούμενη συρρίκνωση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας, δε θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα της συστηματικής θεσμικής υποβάθμισης του ελληνικού τουρισμού”.

Η αρχική δήλωση της κας Κεφαλογιάννη, που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου έχει ως εξής:

“Η οικονομική ύφεση και η αναπτυξιακή υστέρηση που βιώνει η χώρα, θα έπρεπε να είχε διδάξει τον Υπουργό Πολιτισμού ότι όλες οι πολιτικές αποφάσεις απαιτείται να γίνονται μετά από σοβαρή και εμπεριστατωμένη διερεύνηση όλων των δεδομένων.    

Διερωτόμαστε ποιος σχεδιασμός, ποια έρευνα, ποια διερεύνηση δεδομένων, έδωσε ως αποτέλεσμα την νέα υποβίβαση του τουριστικού τομέα με την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, αναθέτοντας τον κρίσιμο αυτό αναπτυξιακό τομέα σε Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού.    

Ενώ ποτέ, κανένας δεν αντιλήφθηκε τον ουσιαστικό λόγο κατάργησης του υπουργείου τουρισμού, ενώ οι τουριστικοί παράγοντες της χώρας έχουν διατυπώσει σαφώς την αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας ενός τέτοιου υπουργείου και ενώ είναι σαφές, ότι μόνο ο τουρισμός μπορεί να προσφέρει μια άμεση οικονομική ανάσα στη χώρα, ο υπουργός Πολιτισμού και η Κυβέρνηση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ακόμα μία κίνηση υποβάθμισης του τουριστικού τομέα.    

Η κίνηση αυτή μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Δηλώνουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και καλούμε τον Υπουργό Πολιτισμού να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες του απέναντι στη συνεχή υποβάθμιση του τουριστικού τομέα με την προκλητική αδιαφορία του, την παντελή έλλειψη πολιτικής βούλησης και κυρίως την κραυγαλέα αστοχία του σε όλα τα ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης της χώρας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024