Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑ. Γκερέκου: Σε οριακό σημείο η υπόθεση του Μουσείου Τυπογραφίας στην Κέρκυρα
Εάν ο Δήμος Κερκύρας δεν πάρει άμεσα απόφαση, το έργο χάνεται οριστικά

Α. Γκερέκου: Σε οριακό σημείο η υπόθεση του Μουσείου Τυπογραφίας στην Κέρκυρα

Επιτακτική θεωρεί την άμεση λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερκυραίων, που αφορά στο έργο Μουσείου Τυπογραφίας στο Νέο Φρούριο του νησιού.

Η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κα Άντζελα Γκερέκου απέστειλε επιστολή προς τον δήμαρχο Κερκύρας, κ. Ιωάννη Τρεπεκλή, για το έργο του Μουσείου Τυπογραφίας στο νησί.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η υπόθεση του Μουσείου Τυπογραφίας στο Νέο Φρούριο βρίσκεται κυριολεκτικά  σε οριακό σημείο. “Όπως μου γνωστοποίησε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μενδώνη, εάν ο Δήμος Κερκύρας, διά του Δημοτικού του Συμβουλίου, δεν πάρει άμεσα απόφαση για τη δημιουργία του μουσείου, το έργο χάνεται οριστικά. Θεωρώ πως και μετά την πρόσφατη σύσκεψη, στην οποία από κοινού συμμετείχαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο Δήμος Κέρκυρας έχει πλέον πλήρη εικόνα για όλα τα στοιχεία που αφορούν στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τη διαδικασία χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο έργο. Από την 26η Οκτώβριου 2011, ημέρα πραγματοποίησης της σύσκεψης στο Υπουργείο Πολιτισμού, η σχετική πρόσκληση του επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Επιχειρηματικότητα-Ανταγωνιστικότητα ΙΙ’ έχει πάρει δυο παρατάσεις (με την τελευταία να λήγει στις 30 Νοεμβρίου), προκειμένου ο Δήμος να μελετήσει όλα τα στοιχεία του φακέλου. Με δεδομένο ότι  η προετοιμασία του τεχνικού δελτίου απαιτεί τουλάχιστον μια εβδομάδα, καθώς και τις πιέσεις από άλλες περιοχές της Ελλάδας για ένταξη δικών τους έργων, καθίσταται επιτακτική η άμεση, εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων, λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο”.

Η εποστολή της βουλευτού καταλήγει: “Θεωρώ πως από την πλευρά σου θα πράξεις άμεσα ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να μη χαθούν από την Κέρκυρα 8,5 εκατ. ευρώ για ένα έργο πολιτισμού με ιδιαίτερη αναπτυξιακή σημασία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024