Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΙστιοπλοϊκά τριήμερα από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Ιστιοπλοϊκά τριήμερα από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, διοργανώνει, σε συνεργασία με ιστιοπλοϊκούς και ναυτικούς ομίλους της χώρας, «Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα» κατά […]

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, διοργανώνει, σε συνεργασία με ιστιοπλοϊκούς και ναυτικούς ομίλους της χώρας, «Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα» κατά τους μήνες Ιούνιο, πρώτο<...>δεκαπενθήμερο Ιουλίου και Σεπτέμβριο 2007. Στόχοι του προγράμματος αυτού είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των νέων, η γνωριμία με τις ελληνικές θαλάσσιες ομορφιές, η ανακάλυψη εναλλακτικών τρόπων διακοπών, η εκπαίδευση και η δημιουργία ενδιαφερόντων για την ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες, όπως αυτή της ιστιοπλοΐας.

Οι νέοι που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τρόπους και δυνατότητες να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, να απαλλαγούν έστω και για λίγο από το περιβάλλον της πόλης, αλλά και να δημιουργήσουν φιλίες και γνωριμίες καλλιεργώντας αξίες όπως αυτές της ομαδικότητας και της άμιλλας.

Παροχές Προγράμματος

  • Ιστιοφόρα Σκάφη δυναμικότητας 8 ατόμων.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στα σκάφη.
  • Πρωινό και 2 ελαφρά γεύματα ημερησίως.
  • Έμπειρος Καπετάνιος.
  • Βασικές αρχές Ιστιοπλοΐας, Ναυτιλίας, Προσανατολισμού και Μετεωρολογίας, καθώς επίσης Ναυαγοσωστικής και Διάσωσης.


Πρόγραμμα
  • Αναχώρηση Παρασκευή απόγευμα από τους κατά τόπους Ιστιοπλοϊκούς και Ναυτικούς Ομίλους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
  • Επιστροφή Κυριακή βράδυ.


Προϋποθέσεις Συμμετοχής
  • Νέες και νέοι ηλικίας 18-30 ετών (που έχουν γεννηθεί από το 1977 μέχρι και 1/6/1989) που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα και μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του προγράμματος.
  • Επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου στη Γραμματεία των Ιστιοπλοϊκών και Ναυτικών Ομίλων.
  • Καλή γνώση κολύμβησης.
  • Συμμετοχή μόνο σε ένα τριήμερο.


Διαδικασία Συμμετοχής

Οι νέες και νέοι από 18-30 ετών (δηλ. με έτη γέννησης από το 1977 μέχρι και το1989), που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής – υπεύθυνη δήλωση που θα βρούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας από 7/5/2007 και ώρα 8.00 π.μ. έως και την 11/5/2007 και μέχρι ώρα 12.00 το μεσημέρι, καθΆ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Για να υποβάλει κάποιος την αίτηση συμπληρώνει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που υπάρχει για τον σκοπό αυτό στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση. Ακολούθως η αίτηση κατατάσσεται αυτόματα και ηλεκτρονικά, ανάλογα με την ημερομηνία και ώρα κατάθεσης. Η κατάθεση πιστοποιείται με την εμφάνιση αντιγράφου της υποβληθείσας αίτησης, το οποίο ο υποψήφιος μπορεί να εκτυπώσει ή να αποθηκεύσει ηλεκτρονικά.
Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής μία μόνον φορά και μόνον για έναν όμιλο. Οι υποψήφιοι δηλ. δηλώνουν μόνον έναν όμιλο, αυτόν από τον οποίο επιθυμούν να αναχωρήσουν και όχι συγκεκριμένο τριήμερο-ταξίδι.

Η επιλογή των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στα Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα θα γίνει με αυστηρή τήρηση σειράς προτεραιότητας.

Η τελική σύνθεση των συμμετοχών στα τριήμερα θα καταρτισθεί από τους ιστιοπλοϊκούς ομίλους. Όσοι υποψήφιοι αποτελούν παρέα (όχι μεγαλύτερη των 8ατόμων), καλούνται, για διευκόλυνση της διαδικασίας, να υποβάλουν τις αιτήσεις τους τη μια κατόπιν της άλλης.

Τα ονόματα των υποψηφίων για το πρόγραμμα της ιστιοπλοΐας θα δημοσιεύονται καθημερινά στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς www.neagenia.gr. Καμία αλλαγή, όσον αφορά στην αφετηρία, δεν θα είναι δυνατή από την ώρα δημοσίευσης του ονόματος του υποψηφίου στους πίνακες της Ιστοσελίδας.

Αριθμός Συμμετεχόντων

ΚαθΆ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν 250 συνολικά διαδρομές σε σκάφη χωρητικότητας 8 ατόμων και θα ταξιδέψουν 2000 άτομα. Στο κάθε σκάφος θα επιβαίνουν άτομα του ίδιου φύλου εκτός εάν οι συμμετέχοντες που αποτελούν παρέα επιθυμούν να ταξιδέψουν μαζί.

Δικαιολογητικά ταξιδίου – Ιδία Συμμετοχή

Οι νέοι που θα επιλεγούν θα πρέπει σε διάστημα τριών ημερών από την ημέρα της δημοσίευσης των ονομάτων τους στο διαδίκτυο να καταβάλουν το ποσό των 50 ευρώ ως ιδία συμμετοχή σε τραπεζικό λογαριασμό του ναυτικού ομίλου, τον οποίον έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν. Σε περίπτωση που δεν πληρώσουν το ανωτέρω ποσό εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος, αυτομάτως χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής τους και τη θέση καταλαμβάνει αναπληρωματικός. Ακολούθως θα προσέρχονται στον όμιλο και θα κλείνουν το τριήμερο που επιθυμούν καταθέτοντας την τραπεζική απόδειξη της ιδίας συμμετοχής τους. Η επίδειξη της ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους είναι απαραίτητη για την επιβίβασή τους στο σκάφος κατά την ημέρα της αναχώρησης. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο συμμετέχων δεν προσέλθει την ημέρα της εκδρομής στο σκάφος, το ποσό της ιδίας συμμετοχής δεν επιστρέφεται.

Αφετηρίες – Διαδρομές – Αριθμός ατόμων ανά αφετηρία

Η αφετηρία εκκίνησης κάθε φορά είναι η έδρα του κάθε ενός από τους παρακάτω Ομίλους ενώ οι προτεινόμενοι προορισμοί και οι αντίστοιχες διαδρομές μπορούν να επιλεγούν ή να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις υφιστάμενες καιρικές ή άλλες συνθήκες.

  1. Ναυτικός όμιλος Τζιτζιφιών -Καλλιθέας: Διαδρομές: Αίγινα, Πόρος
  2. Ιστιοπλοϊκός όμιλος Αιγαίου (Πόρτο Ράφτη): Διαδρομές: Κάρυστος, Μαρμάρι, Κέα, Πεταλοί
  3. Ιστιοπλοϊκός όμιλος Αρτέμιδας: Διαδρομές: Μαρμάρι, Κάριστος, Κέα, Πεταλοί
  4. Ναυτικός όμιλος Καβάλας: Διαδρομές: Λιμένας Θάσου, Αλυκή, Ν Ηρακλείτσα, Σαμοθράκη, Λιμενάρια
  5. Ναυτικός όμιλος Aνοιχτής Θαλάσσης (Θεσσαλονίκης): Διαδρομές: Θεσσαλονίκη, Νέα Μηχανιώνα, Νέα Μουδανιά, Πλαταμώνας, Κίτρος
  6. Ιστιοπλοϊκός όμιλος Βόλου: Διαδρομές: Τρικέρι, Ωρεοί, Βόλος, Μηλίνα, Μιτζέλα
  7. Ιστιοπλοϊκός όμιλος Πατρών: Διαδρομές: Ναύπακτος, Τριζόνια
  8. Ναυτικός όμιλος Καλαμάτας: Διαδρομές: `Αγιος Ανδρέας, Στούπα, Κορώνη, Φοινικούντα, Κιτριές, Πεταλίδι
  9. Ιστιοπλοϊκός όμιλος Χαλκίδας: Διαδρομές: Ερέτρια, Αλιβέρι, `Αγιοι Απόστολοι, Αλμυροπόταμος, Πόρτο Μούφαλο, Πεταλιοί, Μαρμάρι, Αρτάκη, Λίμνη, Θεολόγος
  10. Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ρόδου: Διαδρομές: Πανορμίτης Σύμης, Σύμη, Χάλκη
  11. Λεσβιακός όμιλος Ιστιοπλοϊας: Διαδρομές: Τάρτι, Πλωμάρι, Τοκμάκια, Μόλυβος, Καλλονή
  12. Αθλητικός όμιλος Αιγαίου (Χίος): Διαδρομές: Λαγκάδα, Οινούσες, Βοκάρια, Εμποριό
  13. Ναυτικός όμιλος Χίου: Διαδρομές: Λαγκάδα, Οινούσες, Βοκάρια, Εμποριό
  14. Ναυτικός όμιλος Σάμου: Διαδρομές: Πυθαγόρειο, Αγαθονήσι, Αρκοί, Μαράθι, Λειψοί
  15. Ναυταθλητικός όμιλος Καρλοβάσου: Διαδρομές: Πυθαγόρειο, Αγαθονήσι, Αρκοί, Μαράθι, Λειψοί
  16. Ναυτικός όμιλος Αργοστολίου: Διαδρομές: Πόρος, Βαθύ Ιθάκης, Σάμη, Φισκάρδο, Πόρος, Ληξούρι, `Ασσος, Αγία Ευφημία

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024