Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚλειστό το Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΟΤ στην Κέρκυρα, μεσούσης της τουριστικής σεζόν
Ερώτηση προς τον κ. υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης από την Α. Γκερέκου

Κλειστό το Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΟΤ στην Κέρκυρα, μεσούσης της τουριστικής σεζόν

Σύμφωνα με ερώτηση της βουλευτού ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας, κας Aντζελας Γκερέκου, παρά το γεγονός ότι η Κέρκυρα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, και παρά το […]

Σύμφωνα με ερώτηση της βουλευτού ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας, κας Aντζελας Γκερέκου, παρά το γεγονός ότι η Κέρκυρα αποτελεί έναν<...> από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, και παρά το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει, παρατηρείται το παράδοξο, το Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΟΤ να παραμένει μέχρι και σήμερα κλειστό, παρουσιάζοντας εικόνα εγκατάλειψης.

“Πιο συγκεκριμένα, εδώ και αρκετά χρόνια έχει εξευρεθεί κτίριο, το οποίο βρίσκεται στο πολυσύχναστο κέντρο της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας και εν προκειμένω στην πλατεία Δημαρχείου, ενώ το ελληνικό κράτος καταβάλλει ανελλιπώς το αντίτιμο για την ενοικίασή του. Παρ`όλα αυτά, το εν λόγω γραφείο παραμένει κλειστό καθΆόλη σχεδόν τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, παρουσιάζοντας προσβλητική για την Κέρκυρα και τη χώρα, εικόνα εγκατάλειψης.

Αιτία για την ανεξήγητη αδιαφορία του ΕΟΤ, στην έγκαιρη και επαρκή λειτουργία του εν λόγω γραφείου, φαίνεται να είναι η καθυστερημένη πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι, αφενός μεν να μην παρέχονται οι τόσο αναγκαίες πληροφορίες ενημέρωσης προς τους επισκέπτες της Κέρκυρας, αφετέρου δε οι επισκέπτες να αντικρίζουν ένα εγκαταλελειμμένο κλειστό κτίριο, το οποίο, συν τις άλλοις, στις βιτρίνες του έχει σε περίοπτη θέση, το σήμα του ΕΟΤ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η κατάσταση εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα, τον ΕΟΤ και κατΆεπέκταση την Κέρκυρα, καθώς με την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει, προδίδει την αδυναμία της Πολιτείας να παράσχει βασικές τουριστικές υπηρεσίες στους επισκέπτες της.

Σημειωτέον δε, πως τα μόνα Γραφεία Πληροφόρησης των επισκεπτών που λειτουργούν στην Κέρκυρα, είναι εκείνα της Αυτοδιοίκησης, τα οποία ωστόσο, εξαιτίας και της έλλειψης των αναγκαίων πόρων, δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις αυξημένες ανάγκες του νομού.

Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1. Για ποιους ακριβώς λόγους δε λειτουργεί το Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΟΤ Κέρκυρας;
2. Θεωρείτε πως η ως άνω περιγραφόμενη κατάσταση τιμά την Ελλάδα, τον ΕΟΤ και τελικά την Κέρκυρα;
3. Ποιο είναι το ακριβές αντίτιμο που καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο για την ενοικίαση του εν λόγω κτιρίου;
4. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας, αφενός μεν για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος, αφετέρου δε για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών επαρκούς και ποιοτικής πληροφόρησης των επισκεπτών της Κέρκυρας;
5. Πόσα γραφεία πληροφόρησης του ΕΟΤ λειτουργούν στην ελληνική επικράτεια, σε ποια σημεία ακριβώς, και πόσες παρόμοιες περιπτώσεις κλειστών Γραφείων υπάρχουν τη στιγμή αυτή;

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024