Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοινά 'πακέτα' από Ελλάδα και Τουρκία για τουρίστες από μακρινές χώρες
Υπουργείο Τουρισμού

Κοινά 'πακέτα' από Ελλάδα και Τουρκία για τουρίστες από μακρινές χώρες

Σε συνέντευξή της στο τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι NTV, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι
η Ελλάδα και η Τουρκία θα μπορούσαν να προσφέρουν 'κοινά πακέτα' για τουρίστες από μακρινές χώρες, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και η Κορέα.

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στο τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι NTV, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής της στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία τόνισε ότι ο τουρισμός μπορεί να είναι ο τομέας που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Όσον αφορά στη συνεργασία των δύο χωρών, η κα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι πολλοί Τούρκοι επισκέπτονται την Ελλάδα και πολλοί Έλληνες την Τουρκία. “Όλοι λένε ότι περνούν καλά. Μπορούμε να αυξήσουμε αυτές τις επισκέψεις. Επίσης, μπορούμε να προσφέρουμε ‘κοινά πακέτα’ για τουρίστες από μακρινές χώρες, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Κορέα… Γι’αυτό βρίσκομαι σήμερα στην Τουρκία. Πιστεύω ότι αν ενώσουμε τις προσπάθειές μας μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κατάσταση win-win”.

Σχετικά με τις διευκολύνσεις στη βίζα, η υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα κινείται στο πλαίσιο των διαδικασιών της συνθήκης Σένγκεν και είναι η πρώτη χώρα που παρείχε αυτές τις διευκολύνσεις στους Τούρκους πολίτες με σημαντικά αποτελέσματα. “Θα θέλαμε όχι μόνο να διατηρήσουμε την παρούσα κατάσταση, αλλά το πρώτο βήμα είναι πάντοτε πολύ σημαντικό και έχουμε ήδη πραγματοποιήσει ένα πρώτο πετυχημένο βήμα. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Τουρκία για το θέμα των θεωρήσεων”.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την πώληση ακινήτων από την ελληνική κυβέρνηση, η κα Κεφαλογιάννη απάντησε: “Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα έχει δημιουργήσει έναν ειδικό φορέα για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Περιλαμβάνονται σε αυτό και οι μαρίνες. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα, ειδικά όσον αφορά στις τουριστικές επενδύσεις. Σκεφτόμαστε επίσης να ανοίξουμε χώρους για γκόλφ, γιατί αυτό θα μας εξασφαλίσει επιμήκυνση της θερινής περιόδου”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024