Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚόντρα καταστηματαρχών-ξενοδόχων για το σύστημα All Inclusive στη Ρόδο

Κόντρα καταστηματαρχών-ξενοδόχων για το σύστημα All Inclusive στη Ρόδο

Έντονα παράπονα από τους επιχειρηματίες του Δήμου Iαλυσού-Πεταλούδων στην Ρόδο εκφράζονται με την ομαδική δημόσια καταγγελία που έκαναν δηλώνοντας ότι αντιμετωπίζουν δύσκολη οικονομική κατάσταση αφού όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής […]

Έντονα παράπονα από τους επιχειρηματίες του Δήμου Iαλυσού-Πεταλούδων στην Ρόδο<.> εκφράζονται με την ομαδική δημόσια καταγγελία που έκαναν δηλώνοντας ότι αντιμετωπίζουν δύσκολη οικονομική κατάσταση<...> αφού όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής προσφέρουν υπηρεσίες “all inclusive”.

Την καταγγελία υπογράφουν χίλιοι και πλέον επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων εστιάτορες, ιδιοκτήτες μπαρ, καταστημάτων ειδών λαϊκής τέχνης και γενικά όλων των τουριστικών καταστημάτων. Οι επιχειρηματίες απειλούν να κατέβουν στους δρόμους οικογενειακώς, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα.

Οι καταστηματάρχες τονίζουν ότι οι ξενοδόχοι οφείλουν επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι με τις κοντόφθαλμες και πρόσκαιρες ενέργειές τους, δυναμιτίζουν το μέλλον ολόκληρου του τουρισμού και την υπόσταση του τόπου.

Συνεχίζοντας οι επιχειρηματίες ζητούν από τις τοπικές αρχές και ειδικά τους Δήμους Iαλυσού και Πεταλούδων, τη TEΔK, τη Nομαρχιακή Aυτοδιοίκηση και τους βουλευτές, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μεσολαβήσουν στην κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί η μόνη λύση που υπάρχει: να απαγορευθεί με νομοθετική ρύθμιση το σύστημα και να αφεθεί το τουριστικό προϊόν μακριά από καθεστώτα άμεσης ή έμμεσης ομηρίας.

Παράλληλα καλούν τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Bασίλη Mηναΐδη, να λειτουργήσει δυναμικά υπέρ της ορθής κατεύθυνσης προκειμένου, όπως αναφέρουν στην καταγγελία, να νουθετήσει όσα μέλη του κλάδου, παρεκτράπησαν. Συνεχίζοντας τονίζουν ότι συστήματα τέτοιου τύπου πλήττουν καίρια την ποιότητα του τουρισμού, αφού στηρίζονται σε παροχή υπηρεσιών πολύ κακού επιπέδου.

Aξίζει να σημειωθεί ότι, οι διαμαρτυρόμενοι απειλούν με δημοσίευση ονομάτων, για να γνωρίζει, όπως τονίζουν, η κοινωνία της Pόδου ποιοί είναι αυτοί που βάζουν την ταφόπλακα. H καταγγελία με τις υπογραφές των επαγγελματιών κοινοποιήθηκε στον EOT, στο υπουργείο Aνάπτυξης, στα MME ντόπια και ξένα και στα τουριστικά γραφεία της Eυρώπης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024