Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚώστας Καραμανλής: Έμφαση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό

Κώστας Καραμανλής: Έμφαση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό

“Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004”, τόνισε ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στην 68η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναλύοντας τον ρόλο του πολιτισμού και τουρισμού για την οικονομία της χώρας μας…

“Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004”, τόνισε ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του<...> στην 68η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναλύοντας τον ρόλο του πολιτισμού και τουρισμού για την οικονομία της χώρας μας.

“Είναι μια ιστορική ευκαιρία που δεν μπορεί να μεταβληθεί σε εθνικό ρίσκο. Θα έπρεπε, βέβαια να ήμασταν έτοιμοι από καιρό. Πιστεύουμε, ωστόσο, ότι (παρά τις τεράστιες καθυστερήσεις και την ιλιγγιώδη εκτίναξη του κόστους) οι Έλληνες μπορούμε να διοργανώσουμε τους καλύτερους Αγώνες που έγιναν ποτέ. Έχω ήδη ζητήσει από τους τεχνοκράτες, που συνεργάζονται με τη Νέα Δημοκρατία, να λειτουργούν, παράλληλα και ως Σώμα Στήριξης της Ολυμπιακής Προετοιμασίας. Όλοι όσοι εργάζονται σήμερα για το σκοπό αυτό, σε οποιοδήποτε επίπεδο ή τομέα, ας αφοσιωθούν με πίστη στην εθνική προσπάθεια. Και να είναι σίγουροι ότι, μετά τις εκλογές, θα συνεχίσουμε μαζί, αρμονικά και απρόσκοπτα, το έργο που ήδη επιτελούν”, τόνισε.

Όσο για τον Ελληνικό Πολιτισμό, ο κ. Καραμανλής πιστεύει ότι μπορεί να αποτελέσει μια απάντηση στην δίψα του κόσμου που επισκέπτεται την χώρα μας για αξίες και ανθρωπισμό. Επίσης, συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό, αναφέροντας ότι ο πολιτισμός είναι το “κλειδί που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Για Τουρισμό υψηλής ποιότητας, 12 μήνες το χρόνο. Είναι, ταυτόχρονα, μια δύναμη ανάτασης και συνοχής της κοινωνίας μας”.

Οι τρεις βασικοί στόχοι της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία περιλαμβάνουν και τον τουρισμό και είναι οι εξής:

  • Ταχεία ανάπτυξη, με έμφαση στην ανάδειξη της Χώρας μας σε διεθνές εκπαιδευτικό, τουριστικό, τραπεζικό, ασφαλιστικό και ναυτιλιακό κέντρο.
  • Την τόνωση της απασχόλησης.
  • Τη μείωση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων.

Ακόμα, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι “Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδουμε στους τομείς του Τουρισμού και της Γεωργίας. Συντονίζουμε και σηματοδοτούμε την πολιτική μας στον καθένα από τους τομείς αυτούς, με την ανασύσταση του Υπουργείου Τουρισμού“.

Πιο αναλυτικά σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής είπε ότι “Σε ό,τι αφορά τον Τουρισμό (έναν κλάδο με σημαντική συμμετοχή στο εθνικό εισόδημα και την απασχόληση) που βρίσκεται καθηλωμένος, την ώρα που έπρεπε να απογειούται, σχεδιάζουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική 4ετίας με:

  • Πιστοποίηση του τουριστικού προϊόντος.
  • Συστηματική προβολή και διαφήμιση σε διεθνές επίπεδο.
  • Βελτίωση των αναγκαίων υποδομών.
  • Σύνδεση με τον Πολιτισμό.
  • Δημιουργία πλαισίου και παροχή κινήτρων για επενδύσεις σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού”
  • .

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024